Sreda 13.06.2018.
11:18
Tanjug

Obradović po izlasku iz zatvora: Video sam penal...

MN Press
Srđan Obradović, stoji pri svojoj odluci

Obradović je u zatvoru bio skoro mesec dana jer je, prema optužbi, izvršio krivično delo zloupotrebe službenog položaja favorizujući Spartak na meču protiv niškog Radničkog u borbi za Evropu, kada je svirao nepostojeći penal od ukupno dva za domaći tim, a sada će se braniti sa slobode prema odluci Višeg suda u Novom Sadu.

- U tom trenutku ja sam video penal i zato sam svirao kazneni udarac. Na mestu na kom sam stajao, video sam da je ruka igrača bila spuštena. Zato sam mislio da je bilo igranje rukom i latio se pištaljke - izjavio je Obradović za "Večernje novosti".

Arbitar iz Jagodine poručio je da je u tom trenutku "video igranje rukom", ali da je pogrešio i to obrazložio rečima "ko radi, taj i greši".

Obradović je i ranije imao velikih grešaka na utakmicama Superlige, među kojima je najpoznatija ona iz 153. večitog derbija kada je priznao gol Crvenoj zvezdi nakon što je Džon Ruiz asistirao "iz auta" za gol.

Posle greške 13. maja u Subotici reagovao je i prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza i uputio zahtev Sudijskoj komisiji da se Obradović drasticno kazni i skine sa liste sudija.
 

2024 © - Vesti online