Četvrtak 14.06.2018.
04:30
A. Šišić - Vesti

Cipelarnik kao svetinja

pixabay.com
 

Cipelarnik je za dame poput svetinje koju brižljivo dopunjavaju i čuvaju. Većina modnih stilista će se složiti da ženi nikad nije dosta obuće, ali ukazuju na to da vodi računa da prilikom kupovine ne pazari sandale samo zato što su u trendu.

Prvo pravilo koga moraju da se pridržavaju priradnice nežnijeg pola jeste da uvek dobro razmisle sa čim će upariti neon žute ili ljubičaste salonke. Iako su ove nijanse u tom trenutku moderne, ako dame nemaju garderobu s kojom bi ih uklopile, treba da ih zaobiđu.

Devojke koje imaju šire stopalo, visok ris i čukljeve, ne bi trebale da nose salonke u špic. U njima će im noga izgledati naduto i nerirodno. Bolovi u tabanima neće izostati kao ni žuljevi. Stručnjaci za njih preporučuju retro papuče sa debelom petom koje su u poslednje vreme napredovale od obuće za odlazak u prodavnicu do cipela za glamuroznu večeru.

Žene s uskim stopalom muče muku kad pazare sandale s kaišićima. Noga im klizi a prsti ispadaju, pa deluje kao da su pozajmili obuću od komšinice. Stilisti savetuju da biraju zatvorenu obuću poput letnjih polučizmica ili salonki sa vrtoglavom potpeticom.

Stidljivi prsti

Pedikir je za nežniji pola veoma važna stavka u ulepšavanju. Ipak, nisu sve žene srećnice koje imaju savršene prste na nogama. Dame kojima prsti nisu reprezentativni uvek mogu da pazare salonke s malim otvorom spreda. Tako će zagolicati maštu jer iz takvog modela cipele prsti samo stidljivo provire.

2024 © - Vesti online