Sreda 13.06.2018.
04:30
republika.rs

Osvežite se u Srbiji: Jezera koja pružaju odličnu alternativu moru

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Srbija, nažalost, nema more, ali ima jezera koja mogu da pruže odličnu zamenu. Ukoliko ove godine odlučite da odmor provedete u Srbiji, evo nekoliko jezera koja će vam omogućiti da se okupate i uživate u predivnoj prirodi koja ih okružuje.

Belocrkvanska jezera

U južnom Banatu nalazi se Bela Crkva, koja pruža jedinstvenu turističku ponudu. U njenoj blizini nalazi se sedam većih i nekoliko manjih veštačkih jezera. Nisu sva za kupanje. Najpopularnije je tzv. Gradsko jezero, koje je turistički opremljeno. Nalazi se na kilometar od Bele Crkve i tamo ćete pronaći uređeno plivalište, ležaljke, restorane i mnoštvo kupača. Idealno je mesto za odmor u Vojvodini.

Perućac

Uzvodno od Bajine Bašte nalazi se veštačko jezero Perućac. Lepo uređena plaža svake godine privlači veliki broj kupača i idealna je destinacija za decu pošto se tamo nalaze i pontoni sa bazenima. Tu su i dodaci bez kojih plaža ne bi bila plaža, poput tuševa, kabine za presvlačenje, restorana, tobogana i skakaonica. Oni koji ne vole da se kupaju moći će da uživaju u sportskim aktivnostima, kako u vodi, tako i van nje.

Srebrno jezero

Jedna od najpopularnijih letnjih destinacija u Srbiji je Srebrno jezero, koje se nalazi nedaleko od Velikog Gradišta. U kasnim popodnevnim satima na vodi se može videti milion iskrica koje stvaraju utisak srebrnog odsjaja, po kom je ovo jezero i dobilo ime. Zahvaljujući snažnim pumpama, u jezeru je nivo vode stalno niži od Dunava i obezbeđuje se konstantni dotok sveže vode. Uređena plaža, pedaline, šetalište i čista voda svakog leta privlače veliki broj kupača.

Borsko jezero

Nalazi se u neposrednoj blizini Bora, a temperatura vode može dostići i 25 stepena Celzijusa, pa je kupanje u ovom jezeru izuzetno prijatno. Jezero okružuju šume bora i čempresa, a uređena plaža pruža mogućnost postepenog ulaska u vodu, što podseća kupače na ulazak u more. Osvežavajuća planinska voda, čiste plaže, miris borova i cene po meri domaćih potrošača samo su neki od razloga zbog kojih je ova destinacija sve popularnija.

2024 © - Vesti online