Utorak 12.06.2018.
13:55
Vestionline, Tanjug

Danas blokade saobraćaja širom BiH

Twitter/Impresionista ‏
Foto: Ilustracija

Kratkotrajne blokade zabeležene su i u nekim manjim gradovima, ali je izostala najavljena blokada u drugim većim gradovima.

Iako je juče u 17 sati saobraćaj bio blokiran i u Sarajevu, Zenici, Tuzli, Prijedoru, Visokom te na magistralnom putu M-17, danas su Mostarci, Banjalučani i Prijedorčani odlučili da nastave akciju "Stop poskupljenju goriva".

Blokadu je organizivano sarajevski aktivista i predsednik Prve stranke BiH, Amer Bekan, preneo

je sarajevski portal Klix.

Njemu su se priključili jednim delom i ostali učesnici u saobraćaju.

Bekan je tom prilikom kazao kako je šteta što se u proteste snažnije ne uključe taksi vozači, već pristaju da poskupljenje goriva prebace na građane. 

- Mostar je juče bio jedini grad u BiH u kojem nisu održani protesti, a imaju najskuplje gorivo i izbori se nisu održali već 10 godina. Jesu li vas SDA i HDZ toliko isprepadali ili se bojite i svoje sene? Upravo idem u Mostar da budem prvi koji će to učiniti, a vi se stidite i pravdajte svojoj deci kako ste miševi! 17h na tranzitu - napisao je na svom profilu Amer Bekan, predsednik Prve stranke Bosne i Hercegovine.

Blokada saobraćaja u Banjaluci je trajala nešto duže, a policajci su sve vreme nadzirali blokade te nakon blokada usmeravali saobraćaj.

Pokretač inicijative blokade saobraćaja je Nikola Grbić, predsednik Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport RS-a.

On je danas medijima potvrdio da će vozači u Banjaluci i danas na sat vremena zaustaviti svoja vozila.

Prema Grbićevim rečima, na jučerašnje upozorenje i blokadu saobraćaja niko od nadležnih nije reagovao, zbog čega vozači nastavljaju s blokadom saobraćajnica dok se ne udovolji njihovim zahtevima.

Jedan od inicijatora ove akcije danas je rekao da poskupljenje goriva odlazi u krajnost.

- Protesti bi trebalo da se održavaju dok se ne vrate realne cene, jer se ne može živeti samo za gorivo, dok neki imaju milione - kazao je za ovaj sarajevski portal jedan neimenovani Banjalučanin.

Akcija blokade saobraćaja zbog oskupljenja goria pokrenuta je na društvenim mrežama pod nazivom "Stop poskupljenju goriva" u kojoj se vozači pozivaju da svaki dan na sat vremena zaustave svoje automobile. 

Facebook grupa "Stop poskupljenju goriva" ima više od 12,5 hiljada članova iz svih delova BiH.

Iz MUP-a KS su se oglasili saopštenjem da će svi vozači koji budu učestvovali u blokadi saobraćaja biti evidentirani i kažnjeni.

2024 © - Vesti online