Ponedeljak 11.06.2018.
23:02
M. Topalović - Vesti

Rukavina: Istorijska prilika

MN Press
Podrška za "Orlove" u dalekom Svetlogorsku

Izabranici Mladena Krstajića doputovali su u ponedeljak u svoju mundijalsku bazu u Rusiji i u večernjim satima izašli na prvi trening. Pred velikim brojem gledalaca i novinara, "orlovi" su bili dobro raspoloženi, a na poštedi su bili Adem Ljajić i Aleksandar Mitrović.

Zahvalili su se prisutnima za podršku, pa se posvetili onom zbog čega su i došli - pripremi za prvu utakmicu na Svetskom prvenstvu protiv Kostarike (nedelja, 14 časova).

MN Press
Istezanje pa naporan rad

Fudbalski savez Srbije i stručni štab nacionalnog tima doneli su pravu odluku kada su rešili da prvi trening u Svetlogorsku otvore za javnost. Na tribinama pored terena u trening centru "Orlova" okupio se veliki broj ljudi koji su došli da pruže podršku našoj reprezentaciji odmah po dolasku u Rusiju.

MN Press

Među prisutnima su bili i članovi škole fudbala iz Kalinjingrada koji su došli da vide kako naši reprezentativci nastavljaju pripreme za Mundijal koji počinje u četvrtak.
 

- Оvo je moj drugi Mundijal, ali na prošlom, 2010. godine nisam dobio priliku da debitujem, tako da sada praktično spadam u grupu debitanata. Mislim da imamo bolji tim nego te godine u Južnoj Africi. Atmosfera je sjajna i ne govorimo to zato što smo se dogovorili da svi to ponavljamo, već zato što je zaista tako, rekao je Antonio Rukavina posle prvog treninga u Svetlogorsku.

MN Press
Rukavina i saigrači pozdravljaju navijače Srbije u Svetlogorsku

Brazilske novinare je zanimalo da li ova ekipa može da pokaže novo lice Srbije, s obzirom da tek drugi put igraju na Mundijalu kao samostalna zemlja. 

- Naravno, ovo je naša istorijska prilika. U ovoj generaciji ima nekoliko igrača koji su poslednjih deset godina neprestano u reprezentaciji, mladoj i A. Svi smo pri kraju karijera i prilika je da uradimo nešto veliko. 

Rukavina o Brazilu nije mnogo trošio reči. 

MN Press
Duel Prijovića i Milenkovića



- Sjajna reprezentacija, favorit za osvajanje Svetskog prvenstva. Poznajem dosta tih igrača, igrao sam u Španiji protiv njih, ali ovo je nešto drugačije. Jedna stvar je igrati za klub, a druga za reprezentaciju. Mi sada, ipak, moramo da mislimo samo na Kostariku. Sa tom pobedom bi smo sjajno otvorili Šampionat. Onda i protiv Švajcarske možemo drugačije da se postavimo. Velika stvar bi bila da s tri boda udjemo u duel sa Švajcarskom, zaključio je Rukavina.

Krstajić o bratskoj Rusiji


Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je danas da je Rusija "bratska zemlja" i da je srećan što će se u njoj igrati Svetsko prvenstvo.
- Došli smo u bratsku zemlju i srećni smo što ćemo igrati u Rusiji, rekao je Krstajić za televiziju Rusija 24 po sletanju na aerodrom u Kalinjingradu.

MN Press
Zahvalnost domaćinu: Mladen Krstajić


- Igrači su maksimalno motivisani i tim je u dobrom raspoloženju. Želeo bih da zahvalim svima u Srbiji na podršci i lepim rečima. U Rusiji ćemo se na svakoj utakmici boriti za ime Srbija, kazao je Krstajić.
 

Još ima karata za duel Srbije i Kostarike

"Orlovi" će se do prvog meča sa Kostarikom pripremati u Svetlogorsku, a duel sa pomenutom selekcijom igraće se u 2.000 kilometara udaljenoj Samari.
Fudbalski savez Srbije obavestio je danas navijače u našoj zemlji da karata za utakmicu na "Kosmos Areni" i dalje ima i to po dosta povoljnim cenama. U prodaji se mogu naći karte prve, druge i treće kategorije, a za one najskuplje treba izdvojiti 22.000 dinara. Tu su jeftinije opcije, po ceni od 17.000 i 11.000 dinara.
Svi koji mogu da organizuju put u Samaru do karata mogu da dođu preko Fudbalskog saveza Srbije. Telefoni na koji se zainteresovani mogu javiti nalaze se u linku:

http://fss.rs/index.php?id=2021&aid=13996

2024 © - Vesti online