Sreda 13.06.2018.
01:30
A. Šišić - Vesti

Mala škola šminkanja: Pogled kao afrodizijak

pixabay.com
 

Dame koje imaju dara da same ulepšaju kapke često eksperimentišu sa bojama. U zavisnosti od trenda, pazare jarke ili zemljane tonove senki. Znalci savetuju pripadnice nežnijeg pola da se ne obaziru uvek na ono što je u tom trenutku moderno, već da pronađu pravu nijansu za sebe i odaberu je prema tenu i boji očiju.

Većina ljudi na planeti od majke prirode je dobila braon oči. Bademasta zenica je idealna za šminku čokoladnih tonova. Uz tamne oči savršeno pristaje tamnozelena i smaragdna senka, ali i svetlije nijanse poput bež, boje šampanjca i bisera.

Žene sa očima boje ćilibara treba da ih naglase ali ne jarkim senkama, već crnim krejonom i bronzanozlatnim nijansama. Na taj način pojačaće žuti ton i dobićete mačji pogled.

Dame sa svetloplavim očima su privilegovane, jer mogu da koriste upečatljive metalik senke. Zlatne, srebrne ali i sve druge nijanse im idealno odgovaraju i produbljuju ledeni pogled.

Devojke sa sivkastom zenicom same po sebi su upečatljive. Boja njihovih očiju se uglavnom menja kako se menja vreme. Bronzane nijanse i topli tonovi poput žute, narandžaste i crvene senke im odlično pristaju.

Zelenooke žene imaju privilegiju da eksperimentišu sa tonovima, od roze preko boje kupina do zelene i ljubičaste.

Sočiva kao eksperiment

Danas u parfimerijama postoji nepregledan izbor senki za oči. Brendovi koji prave upečatljive proizvode i pakuju ih u jedinstvena pakovanja niču iz dana u dan. Ipak, pojedine dame žele drastičnu promenu pa umesto senke kupuju meka sočiva u boji. Ova vrsta sočiva koja uglavnom traje samo mesec dana, za nekoliko sekundi menja nijansu zenice, pa samim tim devojka može da eksperimentiše sa novom šminkom.



 

2024 © - Vesti online