Ponedeljak 11.06.2018.
21:21
Z. Vicelarević - Vesti

Vanja budi emocije

Z. Vicelarević
Konzul Dragišić, otac Turkić i Vanja Čobanov

Domaćin promocije, konzul Vojin Dragišić je uz dobrodošlicu svima, naglasio da konzulat nije samo za pružanje konzularne usluga, nego i da stavlja na raspolaganje svoje prostorije za kulturne manifestacije naših građana u dijaspori.

O autoru i njegovom ostvarenju govorio je Ljubiša Simić, predsednik UP Sedmica, a delove iz "Kad slepi čovek plače" čitala je Zlata Ikanović. Uz odlomke iz knjige, premijerno su publici predstavljene pesme koje je za seriju napisao Čobanov, a muziku komponovao čuveni Jovan Adamov. Pesme je izveo Toma Čekerevac na harmonici.

Z. Vicelarević
Prezentacija u srpskom konzulatu

Posle Švedske, Italije, Mađarske i drugih evropskih zemalja, ovo je prvo predstavljanje knjige "Kad slep čovek plačeu Nemačkoj.

- Ovo je ono na čemu insistiram, toplo veče s ciljem da se probude emocije. Mislim da smo to večeras uspeli. Uvek gledam u publiku, tražim na njihovim licima da li je probuđena emocija. Video sam da jeste i meni je to dovoljno. Kažem da na svakoj promociji treba da dobijem jednog novog čitaoca, a verujem da ih je večeras mnogo više - rekao je Vanja Čobanov.

Prezentaciju je zatvorio otac Simon Turkić, spontanom recenzijom knjige, što je naišlo na dodatnu pozitivnu reakciju publike.

2024 © - Vesti online