Ponedeljak 11.06.2018.
20:20
M. Stanković - Vesti

Nije drugarski biti sebičan

M. Stanković
Nestrpljenje: Puna sala pred prvu predstavu

Pred prvu predstavu u režiji profesorke Dragane Rašuo priređena je i mala izložba dečjih radova.

- Ovo sam ja crtao - pokazao nam je Konstantin Stojimirović (7) s ponosom svoje radove.

Predstavu "Sebični berberin" izveli su Evgenija Eškina Kovačević i Danijel Kovačević. Oni su odmah uspostavili kontakt sa oduševljenom publikom mališana, a uživali su i stariji. Dvoranom su odjekivali smeh, aplauzi , pa i cika mališana. Predstava je imala važnu poruku o drugarstvu koje mora da nadvlada sebičluk.

M. Stanković
Konstantin pored svojih radova

Učenici Srpske dopunske škole iz Hamburga, koju organizuje profesor Dragana Rašuo, su u pauzi između dve predstave izveli scenski prikaz "Ko je najbolji?" Mesece su glumili: Jana Bodžić, Radoš Garović, Sava Pajović, Lazar Tasić, Milan Popov, Emilija Kleba, Maja Prokić, Jovana Grob, David Rikanović i Ema Nikolić, pa su se skoro i posvađali, ali je sve pomirila Milica Kos, koja je glumila godinu i odala priznanje svakom mesecu za važnost i lepotu.

Posle dvočasovne pauze u drugoj predstavi "Jazavac pred sudom" glumci Mihajlo Laptošević, Dejan Stojaković, Jakob Jevtović i Daniel Kovačević su oduševili zreliju publiku.

M. Stanković
Gosti iz Bremena sa konzulom Ivanovićevom (krajnja desno) i glumcima

Pored brojnih zemljaka iz Hamburga, došla je i grupa đaka i roditelja iz Srpske dopunske škole u Bremenu.

- Veoma mi se dopala predstava, a posebno što je bila komična. Ceo dan je bio divan. Putovali smo vozom, metroom, autobusom, ali smo se osvežili na jezeru Alster u centru Hamburga i lepo se družili- izjavila je Mia Marković (14) gošća iz Bremena.

Zaslužni roditelji

Veliki doprinos realizaciji svih događanja u okviru pozorišnog dana su dali članovi Saveta roditelja i Školskog odbora, Đurđica Stojanović, Dragan Jovičić, prota Siniša Vujasinović, Biljana Durić, Biljana Grob, Vera Kusmuk, Vasilije Lalić i dr Ljiljana Menkof.

Predstave su izvedene u prostorijama udruženja vikendaša u sali koja ima binu, a u dvorištu i zabavni park gde su deca uživala između predstava.

Konzul, sveštenici, profesori

Predstavama i druženju sa glumcima su prisustvovali Lidija Ivanović, konzul GK RS iz Hamburga i oba sveštenika, protojerej Siniša Vujasinović i protonamesnik Aleksa Milinković.
- Rado sam došla da uživam u pozorišnim predstavama sa profesionalnim glumcima, jer volim glumu. Svojevremeno sam organizovala pozorišne predstave sa đacima i roditeljima - rekla nam je profesorka Tatjana Stefanović koja je ranijih godina organizovala Dopunsku nastavu srpskog jezika.





 

2024 © - Vesti online