Utorak 12.06.2018.
00:58
N. Popović - Vesti

Detalji divlje potere lopova i policije na ulicama Berlina: Poginula Nemica bila trudna

EPA/Hayoung Jeon
U poteri stradala jedna trudnica i jedan od trojice braće lopova, poreklom iz Srbije (Foto: Ilustracija)

Kako su "Vesti" već objavile, Milenko P. je krenuo u krađu sa svojom braćom starom 18 i 14 godina. Provalili su u jedan kombi u berlinskom naselju Vilmersdorf, iz kog su iznosili kutiju sa alatom koji su unutra pronašli, kada su otkriveni od policijske patrole koja se nalazila u automobilu sa civilnim oznakama. Kada su trojica braće krenula audijem, policajci su ih pratili i tokom vožnje, putem radio-veze, pozvali pojačanje.

- Potom su pokušali da automobil sa trojicom lopova zaustave u berlinskom naselju Šarlotenburg. Međutim, kada je video policiju i njihov znak stop, Milenko je udario po gasu svog audija, pritom oborivši jednog policajca i nastavio da vozi velikom brzinom. Na raskrsnici ulica Vindšajd i Kant štrase, gde je prošao kroz crveno svetlo na semaforu, proklizao je, izgubio kontrolu nad automobilom u udario u jedno parkirano vozilo. Na nesreću, upravo u tom trenutku trotoarom je išla, gurajući svoj bicikl, studentkinja Johana H. (22), koju je Milenko P. prosto pokosio svojim audijem. Nesrećna devojka je na mestu ostala mrtva. Da stvar bude gora, kasnije je prilikom obdukcije tela nesretne devojke ustanovljeno i da je bila trudna - prenose nemački mediji detalje iz istrage užasne nesreće, koja je na kraju odnela dva života.

Naime, usled teške nesreće koju je izazvao, Milenko P. je takođe zadobio teške povrede, ali njegov život nije u opasnosti saopštila je policija. Međutim, njegovom bratu od 18 godina, koji je takođe povređen u nesreći, nije bilo spasa, te je i pored intervencije Hitne pomoći i operacije u bolnici, podlegao povredama. Jedino je najmlađi od trojice braće, uspeo da prođe samo sa lakšom povredom glave.

Tragedija zbog 300 evra

Ono što je takođe šokantno u ovom slučaju, jeste da se tragedija dogodila zbog minornog plena. Naime, policija je u svom izveštaju posle nesreće, konstatovala da se tragedija desila zbog ukradenog alata koji nije bio vredniji od 300 evra!

 

 

 

 

2024 © - Vesti online