Ponedeljak 11.06.2018.
14:35
Vestionline

Odbojkašice u Argentini: Iz Santa Fea na F6

FIVB (volleyball.world)
Srpske odbojkašice žele što pre da obezbede mesto na F6

Naše devojke se nalaze na dobrom putu da se plasiraju na završni turnir prvog izdanja Lige nacija, koji će biti održan u kineskom gradu Nanđing.

Blagojević: Bitno je da smo zdrave 

Libero srpske reprezentacije Jelena Blagojević je, takođe, istakla da je cilj plasman na F6. 

- Nažalost, nismo iskoristile šansu u Holandiji. Naš cilj u Argentini je da jednom pobedom završimo posao. Došle smo u nešto izmenjenom sastavu, ali znamo naš cilj i moramo da izborimo prolaz ili protiv Amerike ili protiv Koreje. Bitno je da smo, za sada, zdrave i da imamo još vremena da se pripremimo - rekla je Jelena Blagojević. 

Seniorke će u Santa Feu sa klupe predvoditi Branko Kovačević, drugi trener nacionalnog tima, a pored Zorana Terzića i Vladimira Bankovića, kondicionog trenera, u Beograd se vraćaju Stefana Veljković, Ana Antonijević, Tijana Bošković i Silvija Popović.

Odbojkašice Srbije odigraće prvu utakmicu u Santa Feu, u utorak od 22.40. Protivnik će biti reprezentacija SAD.

- Došli smo u Santa Fe u izmenjenom sastavu, bez nekih glavnih igračica, ali to smo već planirali na početku ovog takmičenja. Naš cilj ostaje isti, želimo da se kvalifikujemo na završni turnir i da, po mogućstvu, zabeležimo što više pobeda zbog konačnog plasmana i rasporeda grupa na F6. Amerika je došla u najjačem sastavu i biće to svakako težak meč za nas. Neke igračice će verovatno prvi put imati priliku da igraju protiv jedne vrhunske ekipe kakva je reprezentacija SAD-a. Očekujem da pružimo što veći otpor i, ako nam se ukaže prilika i za nešto više, onda da se već sutra plasiramo na finalni turnir - rekao je Kovačević. 

Posle SAD, slede dueli sa domaćinom i Južnom Korejom. 

- To su utakmice u kojima tražimo prilike da zabeležimo što više bodova. Argentina do sada nije ostvarila ni jednu pobedu, ima samo dva osvojena seta na prvom ovogodišnjem turniru i sigurno će želeti da se pred domaćom publikom oproste na što je moguće bolji način. Ni Koreja nije beležila neke sjajne rezultete ove sezone pa se nadamo da ni nama neće praviti većih problema. Naš cilj ovde je da se kvalifikujemo na finalni turnir i da neke igračice dobiju šansu da osete i igru i atmosferu u reprezentaciji, da odemo u što boljem raspoloženju na finalni turnir - zaključio je Kovačević. 

2024 © - Vesti online