Ponedeljak 11.06.2018.
14:43
Vestionline, Tanjug

Stefanović: Volja naroda se mora poštovati

Tanjug
Nebojša Stefanović (Foto: Arhiva)

- Ne mogu da verujem da neko smatra lošim to što će predsednik Srbije Aleksandar Vučić poštovati volju naroda, šta hoće da nam kažu da oni kada bi došli na vlast ne bi poštovali volju naroda. Valjda je volja naroda ultimativna stvar koju svako mora da poštuje - kazao je Stefanović na konferenciji za medije održanoj u Palati Srbije.

Dodao je da svako na vlasti mora da osluškuje volju naroda svakoga dana i da se povinuje toj volji, da služi svom narodu, a ne da služi nečijim interesima.

- Sada je Vučić katastrofa zato što hoće da poštuje volju svog naroda, pa valjda treba da poštuje, kao što to i čini - istakao je ministar.

Naveo je da najverovatnije ne postoji ništa drugo što u ovom trenutku može da se kritikuje, pa da sada ne valja predsednik Srbije zato što poštuje volju naroda.

Osvrnuvši se na stav opozicije da to što Vučić poštuje volju naroda predstavlja primer totalitarnog režima, suštinske autokratije u jednoj državi, Stefanović je rekao:

- To je katastrofa. Prvo se dogovorio sa Nikolajem Velimirovićem da ga postavi za patrijarha iako je čovek umro 1956. godine, a onda je odlučio da poštuje volju naroda - ne zna se šta je gore -ironičan je bio Stefanović.

2024 © - Vesti online