Ponedeljak 11.06.2018.
12:29
Vestionline

CSKA odbranio titulu šampiona VTB lige

EPA/SERGEI ILNITSKY
Igrači CSKA iz Moskve, šampioni VTB lige

Ekipa CSKA iz Moskve je osvajanjem VTB lige na neki način uspela da izvuče sezonu posle razočaravajućeg nastupa na F4 Evrolige u Beogradu.

Ni promena sistema takmičenja nije pomogla ostalim ekipama da je iznenade. Od osnivanja regionalne lige 2008. godine, "Armejci" su apsolutno dominantni u ovom takmičenju. Posle osvojene prve dve titule jedino je Himki 2011. godine na kratko uspeo da prekine dominaciju CSKA.

"Armejci" su od starta nametnuli svoji igru i već u prvoj četvrtini imali dvocifrenu prednost, na poluvreme su otišli sa +13 i bez većih problema priveli meč kraju. Jedino vodstvo Himkija bilo je 3:0, na samom startu utakmice posle trojke Alekseja Šveda.

Najefikasniji u šampionskoj ekipi bio je Kori Higins (20 poena, 3 skoka i 4 ukradene lopte), pratili su ga Nando de Kolo (18 poena i 7 asistencija),Vil Klajburn (16 poena i 4 skoka ) i Serhio Rodrigez (15 poena i 8 asistencija).

U Himkiju je po navici najbolji bio Aleksej Šved(21 poen i 9 asistencija), jedini koji mu je koliko-toliko pomagao bio je Malkom Tomas (17 poena i 7 skokova).

Inače, posle pet sezona u kojima su serije do 3 pobede odlučivale šampiona, ove godine je opet uveden sistem fajnal-fora.

2024 © - Vesti online