Nedelja 10.06.2018.
15:59
Vestionline

Izabrani najbolji kumovi Srbije 2018.

Drugo mesto osvojili su internacionalni majstori Mladen Milenković i Boroljub Zlatanović, dok je treće mesto pripalo prošlogodišnjim pobednicima velemajstoru Borku Lajthajmu i internacionalnom majstoru Dejanu Pavloviću.

U Goračićima je održano u takmičenje u spremanju jeličke gibanice kao i predtakmičenje za Sabor trubača u Guči na kome se za prolazak u finale takmičilo šest orkestara iz Dragačeva.

Uprkos promenljivom vremenu, veliki broj posetilaca mogao je da uživa u zvucima trube, srpskoj narodnoj kuhinji i prelepom ambijentu planine Jelice. Sabor kumova je jedinstvena manifestacija u svetu koja slavi običaj kumstva.

Danas se, u okviru Sabora kumoca, u Goračićima održava otvoreni šahovski turnir po ubrzanom tempu igre "Dragačevo 2018".

Generalni sponzor je Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzenitštvo (VŠ PEP), a manifestacija se organizuje uz podršku Opštine Lučani i Turističke organizacije Dragačeva. Posle Sabora trubača u Guči. Sabor kumova je najveća manifestacija u ovom delu Srbije.

2024 © - Vesti online