Nedelja 10.06.2018.
12:46
Tanjug, Vestionline

Putin i Porošenko na telefonskoj vezi: O čemu su razgovarali?

Tanjug/AP
Vladimir Putin (Foto: Arhiva)

- Pošto je poziv inicirala Ukrajina, mislim da to ukazuje na njihovo interesovanja  za rešavanje pitanja. Barem se veoma nadam da je tako - poručio je Putin.

On je dodao da je s ukrajinskim kolegom razgovarao o razmeni pritvorenika i slučaju ruskog novinara Kirilja Višinskog koji je uhapšen u Kijevu.

- Još je isuviše rano reći kako će to pitanje biti rešeno, uzdržao bih se priče o tome kako mu ne bih naškodio - kazao je Putin.

TASS je juče preneo saopštenje Kremlja da je Putin zatražio u telefonskom razgovoru s ukrajinskim kolegom Porošenkom hitno puštanje na slobodu ruskih novinara uhapšenih u Ukrajini.

- Posebna pažnja posvećena je humanitarnim pitanjima, uključujući razmenu pritvorenika. Vladimir Putin je naglasio neophodnost trenutnog oslobađanja ruskih novinara uhapšenih u Ukrajini - navodeno je u saopštenju Kremlja.

U njemu se se dodaje da je "postignut dogovor da zaštitnici prava građana Rusije i Ukrajine posete ruske državljane koji su i dalje zatočeni u Ukrajini i ukrajinske državljane pritvorene u Rusiji".

TASS je naveo da je telefonski razgovor inicirao Kijev.

Rojters je prethodno preneo da je iz kabineta ukrajinskog predsednika saopšteno da su ruski predsednik Vladimir Putin i predsednik Ukrajine Petro Porošenko razgovarali danas telefonom o zarobljenicima koji su međusobno zatočeni u dve države, saopšteno je iz kabineta ukrajinskog predsednika, prenosi Rojters.

"Porošenko je posebno pažnju posvetio ukrajinskim državljanima zatočenim u Rusiji, koji štrajkuju glađu" navedeno je u saopštenju Porošenovog kabineta.
 

2024 © - Vesti online