Nedelja 10.06.2018.
12:36
P. Živković - Vesti

Olimpijakos iznenadio "srpski" Pro Reko u borbi za šampiona Evrope

EPA-EFE/STRINGER
Velika borba u finalu

Šok za "srpski" Pro Reko! Treću godinu zaredom italijanski tim nije uspeo da osvoji titulu prvaka Evrope. Četa trenera Vladimira Vujasinovića poražena je u velikom finalu od Olimpijakosa - 7:9. I to na domaćem bazenu u Đenovu. Podbacio je Filip Filipović koji se nijednom nije upisao u strelce, promašio je i petarac, dok je strelac jednog gola bio Dušan Mandić. Za pretpostaviti je da će najbogatiji klub na svetu ponovo doživeti rekonstrukciju igračkog kadra i veliko je pitanje kako će to uticati na srpski trio u klubu.

Olimpijakos je drugi put osvojio titulu prvaka Evrope, prvi put posle 2002. godine i Budimpešte pokorio Evropu.

Apsolutni heroj je bio hrvatski golman Josip Pavić, koji je briljirao među stativama i značajno olakšao posao ostatku ekipe. Posebno u trenucima kad je Pro Reko, posle inicijalnog zaostatka, izjednačio na 4:4 i imao nekoliko izglednih situacija, uključujući tu i peterac Filipovića, da prelomi meč u svoju korist. Međutim, posle Pavićevih intervencija otišlo je na vodenicu Olimpijakosa. Držali su se Italijani nekako sve do 6:6, ali potom mini serija od 3:0 i beg gostiju na 9:6. Domaći su pred kraj uspeli samo da ublaže poraz.
U borbi za treće mesto Barseloneta je savladala Jug sa 14:8. Sada već bivši šampion Evrope, Solnol, zauzeo je peto meto posle pobede nad Egerom 10:6 uz tri gola Miloša Ćuka. Treba reći da za Solnok na finalnom turniru Evrolige zbog povrede nije igrao Andrija Prlainović.

2024 © - Vesti online