Subota 09.06.2018.
14:28
Vestionline, Tanjug

Apokalipsa: Jako nevreme pokorilo region, da li je Srbija sledeća?

pixabay.com
 

Zbog velikog nevremena vatrogasci u opštini Lukavac imali su dve intervencije na uklanjanju stabala koja su pala na putu M4 kod Puračića i kod brane HA Modrac. 

Jaka kiša i vetar sinoć su zadesili i opštinu Maglaj, gde je u mestu Osova na krov Osnovne škole palo stablo, prenosi Fena.   

Na gradskom mostu u Maglaju oboreni su nosači uličnih svetiljki, koje su vatrogasci uklonili, kao i stablo koje je palo na put u blizini Doma kulture.   

U Livnu, Tomislavgradu i Drvaru došlo je do ispadanja iz napona dalekovoda, a popravka je u toku.

Nevreme i u Sloveniji i Hrvatskoj

Jako olujno nevreme zahvatilo je južne delove Slovenije i istočnu Hrvatsku, a tokom večeri očekuje se da će se kišni oblaci premeštati ka istoku.

Slovenački meteorološki zavod podigao je uzbunu na najviši, crveni nivo, prenosi Hina

Lokalni slovenački mediji prenose da je najgore bilo uz granicu sa Hrvatskom, u pokrajini Bela Krajina, koja se graniči s Karlovačkom županijom, gde je veliku štetu izazvao grad veličine teniske loptice.

Uništeno je dosta automobila i krovova, a velika šteta je i na poljoprivrednim površinama, a nevreme će se, kažu meteorolozi, do kasnih noćnih sati proširiti na celu Sloveniju.

Stručnjaci kažu da je reč o atipičnoj oluji koja se javlja samo nekoliko puta godišnje.

Hrvatski mediji javljaju da je olujno nevreme uz kišu, grad i snažan vetar pogodilo područje Rijeke, gde su neke saobraćajnice pod vodom.

Inače, nevreme je protutnjalo i kroz Crnu Goru, pri čemu je najviše štete pretrpela Boka. 

U međuvremenu, RHMZ je upozorio je da se u toku dana u Srbiji očekuje razvoj lokalnih grmljavinskih nepogoda sa jakim pljuskom (preko 30 mm za 3 č), gradom i olujnim vetrom. 

2023 © - Vesti online