Subota 09.06.2018.
05:00
Vesti

Slon i kornjača za sreću

pixabay.com
 

Čak i osobe koje ne poznaju pravila feng šuija negde su čuli da figurice slona koje se danas prodaju na svakom koraku osiguravaju sreću. Ovaj ukras je moćna zaštita za stanove i kuća, ali je kako znalci tvrde i figura koja može da privuče novac. Surla slona mora da bude podignuta.

On treba da se pozicionira tako da bude okrenut ka ulazu u dom, kako bi blagostanje moglo da uđe u životni prostor. Pojedinci imaju ritual da krajem meseca slonče od keramike ili drveta počaste kovanicom ili novčanicom i da je smeste u surlu, a svakog sledećg meseca zamene novom. Veruje se da ovaj ritual obezbeđuje priliv para.

Domaćice koje vole cveće obradovaće saznanje da japansko drvo, po feng šuiju, privlači novac, ali i pozitivnu energiju. U narodu je poznatija kao krasula i veruje se da se njena "magija" krije u listovima koji su u obliku novčića. Najbolje mesto da se smesti drvo novca je istočna i jugoistočna strana kuće jer će tu navodno moći da prosperira i puni novčanik vlasnika.

Usamljena žaba

Skoro svaka žena koja sledi feng šui ima u svom stanu figuricu žabe sa novčićem u ustima. Ona treba da bude okrenuta ka zidu, ni slučajno ka vratima ili prozoru, kako novac i blagostanje ne bi izlazilo iz životnog prostora. Treba da stoji sama tj. prostor oko nje ne sme da bude opterećen drugim figurama.

Dame koje veruju u feng šui često kupuju i figurice kornjače. Ona je po ovom učenju simbol dugog života. Ako je figura kornjače takva da na oklopu nosi manju kornjaču ovaj ukras osigurava i sibilizuje sreću potomaka. Ako je postavljena na postolje od zlatnih poluga označava bogatstvo i napredak.

Energija kristala

Pojedine pripadnice nežnijeg pola vole koriste i šljokice kao dekoraciju u stanu. Kristali, po feng šuiju pojačavaju energiju i mogu da poboljšaju svaku oblast u kojoj se nađu. Ne treba da se stavljaju u blizini ogledala, ali zato ako se njima ukrasi bilo koji deo doma, delovaće pozitivno i doneće sreću svima onima koji tu žive.

2024 © - Vesti online