Četvrtak 07.06.2018.
16:42
Vestionline

Zvanično - Zoran Radojičić novi gradonačelnik Beograda

youtube.com
Zoran Radojičić

Od ukupno 110 odbornika u beogradskom parlamentu, za Radojičića je glasalo 67. Funkciju zamenika graonačelnika obavljaće dosadašnji gradski menadžer Goran Vesić.

Skupština grada Beograda prethodno je završila raspravu koja je trajala četiri sata, a glasalo se tajno zaokruživanjem "za" ili "protiv", iza paravana.

Radojičić je u ekspozeu rekao da je njegov san da glavni grad Srbije u naredne četiri godine postane prava moderna evropska prestonica, te da od svog tima očekuje da mnogo rade i da imaju rezultate. 

- Novo rukovodstvo planira da nastavi tamo gde je prethodno stalo - rekao je Radojičić odbornicima pošto je predložen za gradnonačelnika na sednici Skupštine grada Beograda. 

Sa druge strane, odbornici Saveza za Srbiju zamerali su Zoranu Radojičiću na tome što je, kako navode, "pristao da bude paravan za lošu politiku Srpske napredne stranke i što je pristao na pogubnu politiku kontinuitet". 

Na njihove kritike odgovarali su kandidat za zamenika Goran Vesić i šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Mirković. 

Radojičić je u prvom obraćanju nakon izbora za gradonačelnika Beograda rekao da će biti gradonačelnik svih građana, bez obzira na to ko je za koga glasao. 

Inače, pred početak sednice više desetina građana okupilo se ispred zgrade Skupštine, da bi, kako navode, "pružili podršku novom gradonačelniku". Okupljeni su aplauzom pozdravili Zorana Radojičića i Gorana Vesića. 

Za članove Gradskog veća predloženi su Dragomir Petronijević, Tanja Popović, Steva Marušić, Miloš Dangubić, Gavril Kovačević, Zoran Adamović, Elena Bilić, Filip Marjanović, Fadilj Eminović, Vojin Vučićević i Vladimir Jestratijević.

2024 © - Vesti online