Četvrtak 07.06.2018.
11:58
Tanjug

Beograd položio ispit, dobija organizaciju SP u veslanju?

MN Press
Nikola Stojić i Nenad Beđik na OI 2012. u Londonu

Predsednik Veslačkog saveza Srbije Darko Majstorović istakao je da je ovogodišnji Svetski kup na Regatnoj stazi na Savkom jezeru, na kome se okupilo preko 1.000 učenika iz 42 zemlje, prošao na najvišem mogućem nivou.

- Da smo još jednom organizacioni ispit položili sa najvišim ocenama dokaz je da smo od FISA, uz iskrene čestitke na sjajnom događaju, dobili i svojevrsnu potvrdu da smo spremni da uđemo u trku za organizaciju Svetskog prvenstva za seniore 2023. Za tako nešto u narednom periodu neophodna nam je i saglasnog državnih organa, a ja se iskreno nadam da ćemo je i dobiti, tim pre što se radi o jednom ogromnom svetskom sportskom i prilično komercijalnom događaju - rekao je Majstorović.

Kako je naveo, Svetsko prvenstvo 2023. biće od velikog značaja jer okuplja veliki broj veslača i biće kvalifikaciono za Olimpijske igre u Parizu godinu dana kasnije.

- Pored sjajne promocije zemlje i grada ovo prvenstvo bilo bi i dobra prilika za zaradu mnogobrojnih turističkih segemenata - rekao je Majstorović.

On je dodao da do 31. januara sledeće godine očekuje da Srbija pošalje zvaničnu kandidaturu, a konačna odluka biće poznata u avgustu iste godine na glasanju.

- Ukoliko dobijemo saglasnost državnih organa na najbolji način ćemo spremiti kandidaturu naše zemlje u nadi da možemo da pobedimo u trci za Svetsko prvenstvo koje bi, u svakom pogledu, bilo najveće i najznačajnije takmičenje na vodi ikada održano u Beogradu - zaključio je Majstorović, uz zahvalnost državnim institucijama na velikoj podršci.

2024 © - Vesti online