Četvrtak 07.06.2018.
10:33
Vestionline, Tanjug

Nedimović se sastao sa malinarima

Tanjug
Foto: Arhiva

Sastanak ministra sa malinarima odvija se iza zatvorenih vrata. 

Na sastanku su predstavnici Udruženja "Limska dolina" iz Priboja i Prijepolja i Udruženja poljoprivrednih proizvođača iz Užica, koji su pre nekoliko dana blokirali magistralni put ka Crnoj Gori.

Put je odblokiran preksinoć, a danas bi sa ministrom Nedimovićem trebalo da razgovaraju o rešenju problema.

Nedimović je uoči sastanka sa malinarima kazao za TV Pink da će osim cene po kilogramu razgovarati i o tome da proizvođači malina sednu sa hladnjačarima i razgovaraju, te da je spreman da razgovara i sa hladnjačarima, odnosno sa svima samo da se reši problem.

- Pričaćemo danas i o načinima kako da sednu za sto i razgovaraju sa hladnjačarima, imate hladnjačare koji zloupotrebljavaju situaciju, pa kažu da je cena 50 dinara, neki nemaju hladnjaču blizu, pa ne mogu ni da dopreme do onih koji plaćaju 130 dinara, jer malina trpi prevoz do 50 kilometara, posle toga više nije prve klase, u prevozu prelazi na drugu klasu i samim tim pada cena - kazao je Nedimović.

On je istakao da postoji problem sa nekim krajevima u Srbiji gde nema razvijenih hladnjača, a to su kraj Prijepolja i Priboja, gde imaju samo dve hladnjače i gde dolazi do "nekog monopolskog ponašanja".
 

2024 © - Vesti online