Sreda 06.06.2018.
23:23
A. Šišić - Vesti

Muvobran ili tapkalica

pixabay.com
 

Noćna mora za sve lektore je, kako navode na internetu, ime predmeta za ubijanje muva. Ova spravica ima nebrojano naziva. Poznata je kao tepalica, i to u onim krajevima Srbije gde se "tepaju" (tuku) leteće dosade. Muvopič je takođe rasprostranjen naziv za muvoubicu, a sajt Vukajlija pak daje drugačije objašnjenje ove reči.

Muvopič je za njih sredstvo protiv muvanja koje koriste devojke koje žele brutalno da odstrane muvača (mladića koji ih šarmira). Dama poznatija na Fejsbuku kao Marija Bralović je dala detaljan leksikon naziva oružja protiv muva.

Napisala je u jednom postu koji sada kruži Tviterom kao odgovor muvara, muvokolj, mušarica, pecarica, mlatilica za muve, pecaljka, muvotepalo, tapkalica, peca, muvobran, pičilica, muhotepaljka, tupkalo, šljipkalo, muhalo, tabalica, muhobojka, peckalica, tepalo, šljepkavac, ruski sprej za muve, laparača, mušopec, muhohvat, ono za muve, muharem, muhoprc, muvotep, tepomuvac, muvarica, muvozez, tepaljka, muhoklep, muvopizdilica, palica za muve, muvoubilica, ono što ima onu mrežu što ubija muve, šljapača, smrtko, muhoterminator, prakač, puška za muve, Hitler, muvotres, muvokill, muvosmrt, muhospljos, muvotepač, muhospičilica, muhotepalica, muvač, muholovka, packalica, muvošljep, ubijalica, šickalo, tepač, metlica za muve, muholovac, istrebljivač, tucimušica, muhošpljeskalica, ubicomuv, ubijaljka, muvalica, protivvazduhoplovna odbrana za muve...

Prodavcima sve jasno

Predmet za ubijanje letećih napasti ima bezbroj imena. Bez njega se ne može kada izađu prvi zraci sunca. Ljudi kupuju ovaj komad plastike za svega evro ili dva, a kada dođu u radnju prodavcima objašnjavaju rukama i nogama šta im treba. Vični tezgaroši ih nekako uvek razumeju i pokažu odmah na prvo oružje.




 

2024 © - Vesti online