Četvrtak 07.06.2018.
02:30
A. Šišić - Vesti

Raskid kao hirurški rez

pixabay.com
 

Na samom početku mobilne telefonije SMS raskid je bio u trendu, sada se mladići i devojke ostavljaju porukom na Vajberu, Fejbuku ili Vocapu. Kratke misli poput "Ovako više ne ide", "Mi nismo jedno za drugo" ili samo "Prekidamo, kraj", veoma su česte.

Psiholozi objašnjavaju da je ljudima tako lakše jer ne moraju da se suoče sa partnerom oči u oči, jer ih ta slika u budućnosti proganja. Brz hirurški rez, nekoliko slova na mobilnom ekranu i sve muke su rešene.

Ono što je zanimljivo jeste da na internetu kruže priče da je sve više onih koji odlučuju da bez reči samo prekinu svaku komunikaciju sa voljenom osobom i da iščeznu sa lica zemlje. Ne javljaju se na telefon, a objašnjenje druga strana nikad ne dobije.

Lažne svađe su oduvek bile popularno oruđe pojedinih osoba koje žele da prekinu ljubavni odnos. Ako im partner zasmeta, prestanu da ga vole ili jednostavno upoznaju nekog drugog, neretko se služe ovom manipulacijom. Posvađaju se za sitnicu, oko vremena, ručka ili kašnjenja autobusa i hitro izjave dragom(oj) da oni nisu srodne duše i da je najbolje da se raziđu!

Sadističke metode

U slučaju da partneri vole buran život i da su im razmirice svakodnevica bez koje im je dosadno, često se služe pomalo sadističkim metodama kada žele da okončaju vezu. Postoje slučajevi da dečko podmetne drugaricu da mu se javi na mobilni telefon kad ga draga zove kako bi pomislila da ima drugu ljubav i da je izazove da ga ostavi. Ovakvi raskidi su burni i puni svađa.


 

2024 © - Vesti online