Utorak 05.06.2018.
18:18
Đ. Janković - Vesti

Lekari najzad pred sudijom

youtube.com/Pink.rs
Tragedija: Radenko Nikodinović

Osnovno tužilaštvo u Loznici trojici optuženih lekara stavlja na teret da su u periodu od 2. do 8. oktobra 2016. u Loznici i Beogradu, u uračunljivom stanju, pružili lekarsku pomoć povređenom dečaku i da su, iz nehata, primenili očigledno nepodoban način lečenja i time prouzrokovali pogoršanje zdravstvenog stanja deteta usled čega je 8. oktobra 2016, nastupila dečakova smrt u Institutu za majku i dete u Novom Beogradu.

Po odluci Apelacionog suda iz Novog Sada u krivičnom predmetu protiv okrivljenih dr Bojanića iz Loznice i lekara B. G. i Ž. Đ. sa Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta u Novom Beogradu zbog krivičnog dela protiv zdravlja ljudi, kao stvarno i mesno nadležan sud određen je Osnovni sud u Šapcu. Očekuje se da prvo ročište bude zakazano u drugoj polovini narednog meseca.

Tako će umesto u Loznici pravda biti tražena u Šapcu, pošto su sve sudije koje u lozničkom Osnovnom sudu postupaju u krivičnoj materiji izuzete iz postupanja jer, kako je navedeno, "postoje okolnosti koje dovode u sumnju njihovu nepristrasnost u pogledu postupanja u tom predmetu".

Sudija kojoj je prvo dodeljeno suđenje predložila je Vrhovnom kasacionom sudu da odredi drugi sud koji će biti nadležan u ovom postupku, a pošto je to odbijeno, tražila je izuzeće. Isto je učinilo još dvoje lozničkih sudija naknadno određenih da preuzmu slučaj.

Lečio im majku i tetku

Lozničke sudije koje su tražile izuzeće u dva slučaja su navele da im je dr Bojanić "lečio majku, ili tetku", a treći da je svojevremeno sa njim pio kafu, zbog čega su odbili da sude u ovom slučaju.

 

 

 

 

2024 © - Vesti online