Ponedeljak 04.06.2018.
23:07
M. Topalović - Vesti

Bolan poraz od Čilea u Gracu

MN Press
Moglo je i bolje: Selektor Srbije Mladen Krstajić

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić nije odavao velike znake nervoze i ljutnje zbog poraza od Čilea u prijateljskoj utakmici u Austriji.

"Svesno smo ušli u ovaj meč da kombinujemo i odmaramo neke igrače koji su dosta igrali u prethodnoj sezoni, koji su izneli kvalifikacije i igrali u svojim klubovima. Bilo je dobrih stvari i slabijih. Ovaj poraz boli, iako smo na početku priprema. Rezultat nije prioritet, dobili smo jeftin gol, ali šta je tu je, idemo dalje", rekao je Krstajić posle poraza od Čilea u Gracu 0:1.

Upitan koje su to stvari bile slabije, odgovorio je:

"Trebalo je da igramo brži pas, da budemo agresivniji u fazi odbrane".

A da li je zadovoljan napadom?

"Možemo još bolje da se krećemo bez lopte, da imamo bolju kontrolu lopte. U narednih par dana ćemo probati da popravimo neke stvari već za Boliviju".

Na dodatno pitanje da lj je bilo "previše" kombinovanja tima, Krstajić je odgovorio da "nije ništa eksperimentisao", ali da mladim igračima treba još iskustva.

MN Press
Dobar protivnik: Grujić i Milenković u duelu sa Čileancima



"Imamo određeni fond mladih igrača, koji imaju potencijal. Fali im iskustvo, ali ovakve utakmice i služe da dođu do sigurnosti u igri i do bolje forme. Nisam ljut ni na koga, formiramo tim, spremamo se za Mundijal. Ponavljam, ovaj poraz jeste bolan, ali i pokazuje u kojoj smo fazi priprema".

Selektor Čilea Reinaldo Rueda rekao je da je prezadovoljan pobedom koja je važna i značajna jer je ostvarena u teškoj utakmici protiv elitnog rivala, učesnika Mundijala koji u svojim redovima ima igrače iz najjačih evropskih liga, kakve su engleska, španska, italijanska, nemačka.

Na pitanje kolege iz Brazila, šta bi savetovao selektora Brazila ako bi ga pozvao telefonom, selektor Čilea je odgovorio:

"Biće teška utakmica, Srbija ima kompaktne linije, ali svakako da je Brazil veliki favorit u tom meču".

2024 © - Vesti online