Nedelja 03.06.2018.
00:30
A. Šišić - Vesti

Korisni saveti frizera: Duga kosa večna želja

pixabay.com
 

Frizeri širom sveta ističu da žene imaju nekoliko loših navika zbog kojih njihove vlasi ne mogu da bujaju. Većina dama oseća veliku tugu kada treba da ode kod frizera i skrati krajeve. Navode da im kosa sporo raste i taman kada im dostigne željenu dužinu one treba da je odseku.

Makaze su im noćna mora. Ipak, znalci navode da redovno šišanje samo može da ojača kosu. Iskrzali krajevi ne samo da ne izgledaju lepo, već su i krti. Savetuju žene da kosu posmatraju kao travu, čim uoče da gubi oblik, treba da je skrate i ona će brže rasti.

Poznato je da danas na tržištu postoji sijaset proizvoda za negu vlasi. Devojke koje imaju problem sa sporim rastom kose bi trebale da izbegavaju gelove, pene i farbe. Umesto preparata za stilizovanje, mogu da se okrenu prirodnim izvorima i izvesno vreme dok im kosa ne očvrsne koriste medicinske šampone i pakovanja od maslinovog ulja, jaja, belog luka iz domaće radinosti.

Umereno pranje kose takođe može da podstakne njen brži rast. Ako se koža glave preterano isušuje uklanjaju se prirodne masnoće kože glave, pa se i dlaka stanjuje. Kosa treba uvek da izgleda čisto, pa ako dame imaju problem da im se dlaka brzo masti, mogu da je peru, ali sa blažim šamponom kao što je onaj za bebe.

Presa kao neprijatelj

Glavni neprijatelji duge kose u 21. veku su presa, figaro i snažan fen. Nepisano je pravilo da dame koje imaju lokne, "peglaju" i ispravljaju kosu do besvesti, dok one koje imaju ravnu dlaku figarom je kovrdžaju. Svakodnevna upotreba ovog oruđa za stilizovanje frizure i nepravilno rukovanje može da ošteti kosu i spreči je da bude duga i bujna.


 

2024 © - Vesti online