Petak 01.06.2018.
13:53
blic.rs

"Sretao sam Radovana Karadžića, mislio sam da je član sekte"

Printscreen/Daily motion
Progovorio o svojim susretima sa Karadžićem: Milomir Marić

- On se pojavljivao slobodno na sajmovima knjiga, ja sam ga viđao i mislio sam da je to vođa neke sekte jer je privlačio pažnju. Bila je promocija knjige Radovana Karadžića na Sajmu i bili su tu razni ljudi - Brana Crnčević, Nogo... i oni su pozdravljali brata Radovana koji se krije u slobodnim srpskim planinama na Romaniji, a on je sedeo tu i gledao sve. Pitao sam ih da li su znali, a oni se prave da nisu znali - ispričao je Milomir Marić.

Njegov neposredni susret sa Radovanom Karadžićem, kako kaže, dogodio se i na promociji knjige Vesne Radusinović "Muškarci su kao čokolada".

- Moj kontakt s njim je bio kada je moja supruga Vesna Radusinović imala promociju knjige. Tu je 50 žena čekalo da dobije potpis i taj iz sekte čeka u redu sa onim ženama. Ja stojim pored Vesne kad dolazi red na njega i on ćuti. Pokazuje neki papir koji daje meni, a na njemu piše "Udruženje gluvonemih Srbije. Pomozite u snalaženju...". On pokazuje na Vesninu knjigu u kojoj između ostalog piše o njenim druženjima u Sarajevu i sa Radovanom Karadžićem i da hoće da kupi knjigu. Ja mu pokazujem rukama da ne treba ništa da se plati, a on izvadi i plati. To je bio taj susret - opisao je Marić svoj susret sa tadašnjim "doktorom Dabićem", odnosno Radovanom Karadžićem, danas haškim optuženikom.

2024 © - Vesti online