Petak 01.06.2018.
12:09
Vestionline, b92.net

Javnost zgrožena ministrom koji je "pojeo Isusovu ruku" (VIDEO)

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Na izložbi savremene umetnosti argentinskih umetnika Marijanele Pereli i Pola Paolinija, koji nastupaju pod umetničkim imenom "Pol i Marijanela" bila je izložena torta u obliku tela Isusa Hrista. 

Nakon što je na duštvenim mrežama objavljeno da je jedan državni zvaničnik na tom događaju pojeo parče torte, odnosno Isusove ruke, ministar kulture Enrike Avogadro se našao pod pravom paljbom osuda javnosti. 

Snimak njegovog uživanja u slatkišu dominantno crvene boje, koja simbolizuje krv Hristovu, veoma je razbesneo mnoge religiozne ljude, a naročito katolike.

"Povredili ste sve duboko religiozne ljude i hrišćane katoličke vere. Ne zaslužujete ulogu koju obavljate za narod rođen pod krstom i mačem", navodi se u jednoj od kritika upućenih Avogadru. 

"Ako vam je ostalo imalo dostojanstva, idite sa svim zlom koje nosite u sebi." 

Protiv argentinskog ministra kulture pokrenuta je i peticija kojom brojni građani uvređeni njegovim činom traže njegovu smenu ili ostavku, piše NjuzHab. 

Nakon salvi kritika i optužbi, oglasio se i sam Enrike Avogadro. 

On je u postu na svom Fejsbuk profilu istakao da "iskreno žali ako je nekoga uvredio", navodeći da kao osoba ima "veoma jasno izraženo mišljenje o slobodi govora, pogotovo kada se ona tiče stvari koje nas teraju na preispitivanje". 

Nadbiskup Buenos Ajresa kardinal Mario Poli ministrov čin je opisao kao "uvredu religioznog duha".

2024 © - Vesti online