Petak 01.06.2018.
10:48
Tanjug

Rakitić: Krstajić je deo moje porodice, voleo bih finale protiv Srbije

M. Todorović
Selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić

Zvezda Barselone, bivši saigrač i blizak prijatelj selektora "orlova" Mladena Krstajića, kaže da bi bio sjajan ambijent u Rusiji u slučaju da se sastanu Hrvatska i Srbija. 

- Naravno da bih voleo finale protiv Srbije. Imali bismo fantastičnu atmosferu u tom finalu, a boriti se u takvoj utakmici protiv svog prijatelja, koji mi je toliko pomogao u životu, u karijeri, bilo bi posebno lepo - rekao je Rakitić za "Večernji list". 

On je nastavio u superlativima da priča o Krstajiću, sa kojim je igrao u nemačkom Šalkeu. 

- Mladena Krstajića poznajem bolje nego našeg selektora i bolje od svih ostalih mojih trenera. Mladen je za mene... Teško je reći brat jer je dosta stariji od mene, ali je kao deo porodice. On je moj! 

Rakitić je priznao da zna sve o pripremama reprezentacije Srbije jer je u stalnom kontaktu sa Krstajićem. 

- Znam kako razmišlja, kakvu ideju fudbala ima, šta očekuje. On je jedan od malo bivših igrača koji razume kako da se ponaša kada prestaneš da igraš i dobiješ novu funkciju. Nekada je teško razumeti da više nisi igrač. Svaka čast ljudima što su mu dali tu priliku. Čujem od nekih igrača da su srećni i zadovoljni s njim i neka to onda iskoristi da napravi pravu karijeru kao trener - naglasio je Rakitić. 

Hrvatska će na SP igrati u Grupi D sa Argentinom, Islandom i Nigerijom, dok su rivali Srbije u Grupi E Brazil, Švajcarska i Kostarika. 

2023 © - Vesti online