Četvrtak 31.05.2018.
18:51
Vestionline, Tanjug

Upozorenje za Dodika: Drina će zauvek ostati granica BiH i Srbije

pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Svi osim Dodika i nekolicine zagriženih velikonacionalista znaju da Republika Srpska kao bosanskohercegovački entitet nikada neće biti spojena sa Srbijom u 'jednu državnu zajednicu' i da će Drina kao lepa reka, ali na žalost i najveća masovna grobnica nedužno ubijenih Bošnjaka, zauvek ostati granica između suverene i celovite BiH i Srbije", navodi se u Zvizdićevoj izjavi dostavljenoj medijima u BiH, prenosi Hina.

Zvizdić je reagovao na govor koji je Dodik u sredu održao na Fakultetu političkih nauka  u Beogradu, u kojem je "otvoreno izjavio da Republika Srpska i Srbija moraju da se ujedine u jednu državnu zajednicu".

- Ja mislim da mi ovog veka ili u narednoj deceniji treba da završimo kao Republika Srpska i Srbija ujedinjeni u jedanoj terirorijalnoj jedinici - kazao je Dodik.

Zvizdić je Dodiku odgovorio porukom da na to zaboravi, jer promena granica na Balkanu više neće biti.

- Pozivam Dodika, ali i sve druge koji maštaju o promenama granica i novim podelama da prestanu da 'sanjaju budni' i da shvate i prihvate realnost po kojoj je arhitektura zapadnog Balkana završena - izjavio je Zvizdić.

2024 © - Vesti online