Petak 01.06.2018.
00:42
Z. Marjanović - Vesti

Budućem investitoru daju ulicu?!

Vesti
Udvorički čin: Aco Đenadić

Prema pismu o namerama ove firme, fabrika će zaposliti oko 1.000 radnika. Od sedmoro članova komisije koja se sastala skoro po hitnom postupku, pet članova je dalo glas za Petera Kelena. Protiv ovakve odluke bili su Aco Đenadić i Goran Davidović, istoričar i predstavnik građana koji je demonstrativno dao ostavku na mesto člana komisije.

- Iako mi je sve jasno, još ne mogu da verujem da je usvojen predlog koji je došao iz Gradske uprave. To je, po meni, nečuveno i neopravdano da ulica dobije ime po čoveku za kojeg i ne znam da li je ikada dolazio u Čačak. Pa, zar je bilo malo što je grad ovom fabrikantu obezbedio komunalno i infrastrukturno opremljeno građevinsko zemljište za buduću fabriku u vrednosti od 3,4 miliona evra, što će država Srbija za zapošljavanje svakog radnika platiti oko 10.000 evra, odnosno oko 10 miliona evra - kaže za "Vesti" Aco Đenadić.

Da je odluka Komisije potpuno apsurdna i dodvornička, ukoliko se iza nje ne kriju i neka preuzeta obećanja gradskih vlasti, slažu se i mnogi Čačani.

- Bilo bi primereno da se ulici da ime nekog čačanskog uspešnog privrednika, a bilo ih je i ima ih toliko, a ne nekom strancu - mišljenje je privrednika Stretena Beloševića.

Izuzeci Klinton i Daglas

Bez obzira na to ko šta misli, na narednoj gradskoj skuštini, to je gotovo izvesno, her Peter će dobiti ulicu iako se u svetu poštuje pravilo da ulicu ne dobijaju žive ličnosti. Do sada, koliko je poznato, to pravilo je prekršeno jedino u Prištini gde je jednom bulevaru dato ime bivšeg predsednika SAD Bila Klintona i u Los Anđelesu u kojem je za života ulicu dobio glumac Kirk Daglas.





 

2024 © - Vesti online