Četvrtak 31.05.2018.
09:52
Vestionline, Tanjug

Harvi Vajnstin optužen za silovanje i krivično seksualno delo

EPA/Paul Buck
Odbio svedočenje pred velikom porotom: Harvi Vajnstin

Kako je naveo u obrazloženju tužilac Sajrus R.Vens, time je Vajnstin za korak bliži odgovornosti za navodne napade na dve žene u Njujorku, prenosi AP

Vajnstinov advokat Bendžamin Brefmen izjavio je da će žestoko braniti svog klijenta i tražiti od suda da povuče optužnicu.

Kako se navodi, optužnica je podignuta svega par sati nakon što je Brefmen objavio da Vajnstin odbija da svedoči pred velikom porotom, jer nije imao dovoljno vremena za odbranu, kao i da je politički pritisak učinio optužnicu "neizbežnom".

Vajnstin je u petak optužen za silovanje jedne žene i prisiljavanje na oralni seks, a velika porota nastavila je da saslušava dokaze. On ima pravo da tajno svedoči pred velikom porotom.

U međuvremenu, Vajnstin je pušten da se brani sa slobode uz kauciju od milion dolara i elektronsko praćenje, a trebalo bi ponovo da se pojavi pred sudijom 30. jula.

Iako ga za silovanje i seksualno uznemiravanje optužuje nekoliko desetina žena, njegov advokat Brefman kaže da je Vajnstin uveren da će "sprati ljagu sa svog imena".
 

2022 © - Vesti online