Četvrtak 31.05.2018.
09:37
Vestionline, Tanjug

Lavrov u Pjongjangu: Rešenje nije potpuno bez ukidanja sankcija

Tanjug
Rusija pozdravlja sve kontakte koji vode ka dogovoru: Sergej Lavrov

Lavrov je rekao da pregovarači treba da pronađu načine za denuklearizaciju i smatra da to ne može biti urađeno u jednom koraku, prenela je agencija Tass.

- Nemoguće je u jednom koraku osigurati denuklearizaciju, zato sigurno tu treba da bude nekih faza i dođe do približavanja u svakoj od tih faza - rekao je Lavrov posle razgovora sa severnokorejskim kolegom Ri Jong-Hoom.

Šef ruske diplomatije je pozvao na preduzimanje koraka kojim bi se sprečilo ometanje dogovora postignutih na samitu između dve Koreje i dogovora o održavanju samita između Severne Koreje i SAD.

Lavrov je rekao da Rusija pozdravlja kontakte koji su se razvili između Severne i Južne Koreje, kao i Severne Koreje i SAD.

- Pozdravljamo samit između Pjongjanga i Seula koji se dogodio i planiranog susreta na najvišem nivou između lidera Severne Koreje i SAD - rekao je Lavrov.

Moskva je, rekao je šef ruske diplomatije, zainteresovana za primenu trilateralnog ekonomskog projekta sa Pjongjangom i Seulom, uključujući izgradnju železnice.

Lavrov je naveo da su lideri Severne i Južne Koreje na svom sastanku izrazili interesovanje da dođe do objedinjavanja železničke mreže.

- Rusija, kao dobar sused Severne Koreje, spremna je da doprinese tim naporima - dodao je Lavrov.

On je naglasio da Moskva i Pjongjang mogu da prošire trgovinske i ekonomske odnose u skladu sa odlukama Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Lavrov je u radnoj poseti Pjongjangu, prvoj od 2009. godine, navela je agencija Tass.
 

2024 © - Vesti online