Četvrtak 31.05.2018.
09:08
Vestionline, Srna

Asad: Uvek postoji mogućnost da Amerika napadne

EPA/SANA HANDOUT
Ako SAD nastave da krše međunarodno pravo, biće i napada: Bašar al Asad

- Naravno da može da napadne jer kada SAD ne poštuju međunarodno pravo, a što se dešava svakodnevno u mnogim područjima zbog različitih razloga, svaka zemlja na svetu može da doživi takav napad - rekao je Asad za "Raša tudej". 

On je dodao da dokle god SAD i njene marionete na Zapadu ne poštuju međunarodno pravo, nema garancije da do napada neće doći.

Prema rečima Asada, pretnja Rusije da će da napadne američke lansirne lokacije sprečile su veći napad SAD i njenih saveznika na Siriju u odnosu na onaj u aprilu.

Sirijski predsednik naglasio je da sukob u Siriji nije građanski rat, već borba protiv terorista i "zapadnih plaćenika".

- Svet je od početka koristio izraz "građanski rat" za sukob u Siriji, pa čak greškom i naši prijatelji i saveznici, jer oni nisu razumeli suštinu onoga što se događa. Sirijski "građanski rat" znači da postoje frakcijske linije, odnosno određena podela ili sukob ili na osnovu etničkog porekla ili sekte ili verske pripadnosti, ili možda političkog stava ili neke struje, a tako nešto mi u Siriji nemamo - rekao je Asad.

2024 © - Vesti online