Sreda 30.05.2018.
22:34
Vestionline, Tanjug

Otkriven mural izraelskih umetnika u Beogradu

Tanjug

Ambasadorka je navela da su Dede i Nican u Beograd stigli na poziv ambasade Izraela i "Ciglane – Kluba ljubitelja teške industrije i umetnosti" prošlog vikenda povodom manifestacije Dani izraelske umetnosti, a da su se šetajući zaljubili u srpsku prestonicu i odlučili da ostanu duže.

- Oni su tamo (u okviru manifestacije Dani izraelske umetnosti) napravili umetnička dela koja su veoma karakteristična za Dedea i šetajući gradom zaista su se zaljubili u Beograd, odlučili da produže boravak i da pruže nešto ovom gradu. U saradnji sa Gradom Beogradom, koji je obezbedio opremu i smeštaj za umetnike, oni su uključeni u ovaj drugi projekat - navela je Fišer Kamova.

Naglasila je da su Dede i Nican posebno bili dirnuti pričom o vrapcima koji predstavljaju simbol Beograda, te da su odlučili da zbog toga njihov mural u fokusu ima upravo vrapce.

Podsetivši da je Dede ulični umetnik koji je veoma poznat u Izraelu, u Tel Avivu gde je rođen, ali i u Londonu, Njujorku, Pragu, Varšavi, rekla je da će sada tako biti i u Beogradu.

- Mislim da ovde možemo da pričamo o sličnostima između Tel Aviva i Beograda, belog grada poput Tel Aviva, a sada i o umetnicima koji vole ta dva grada i pružaju im nešto - rekla je ambasadorka.

Fišer Kamova je zahvalila Ciglani i Gradu Beogradu, ali naglasila da je posebno zahvalna komšijama koje su bile "neverovatne".

2024 © - Vesti online