Sreda 30.05.2018.
21:03
Vestionline, Tanjug

Zaharova: Drago nam je što je novinar živ, ali...

EPA/Andrej Cukic
Ukrajina je iskoristila novinara za propagandu: Marija Zaharova 

Ruski novinar Arkadi Babčenko, za koga se tvrdilo da je sinoć ubijen u Kijevu, danas se pojavio živ i zdrav na konferenciji za novinare u Ukrajini, javlja BBC.

Babčenko se pojavio na konferenciji za novinare na ukrajinskoj televiziji, a šef ukrajinske bezbednosne službe Vasilij Gricak rekao je da je "ubistvo" bilo inscenirano kako bi se razotkrili ruski agenti i osujetile njihove namere.

- Prema informacijama Ukrajinske bezbednosne službe, ubistvo ruskog novinara Arkadija Babčenka su naredile ruske bezbednosne agencije - kazao je Gricak.


Babčenkova žena je ranije rekla da je njen muz ubijen dok je napuštao stan, dok BBC navodi da novinar očigledno nije rekao supruzi da je ubistvo inscenirano.

- Posebno se izvinjavam mojoj ženi - kazao je Babčenko na konferenciji.

Nakon što se Babčenko pojavio na konferenciji za štampu oglasio se i ukrajinski predsednik Petro Porošenko, koji je obećao zaštitu za Babčenka. 

- Ukrajinske službe za sprovođenje zakona postaju svakim danom sve jače u suprotstavljanju ruskoj agresiji. Male su šanse da će se Moskva smiriti. Izdao sam naređenje da se Arkadiju i njegovoj porodici obezbedi zaštita - poručio je Porošenko na Tviteru, a preneo je Rojters.

Mediji u svetu, inače, preneli su, nakon vesti o ubistvu, da je ono odmazda za tekstove Babčenka koji su bili usmereni protiv Kremlja. 

2024 © - Vesti online