Sreda 30.05.2018.
12:30
alo.rs, Vestionline

Čepurin: Rusija za podelu KiM ako je Srbija za to

Tanjug
Aleksandar Čepurin izjavio da Rusija nikada neće okrenuti leđa Srbiji

To je Aleksandar Čepurin rekao za dnevnik "Alo" komentarišući izjavu šefa srpske diplomatije Ivice Dačića da bi i "Albanci pristali na podelu Kosova, kao i da je to i njima u interesu“. 

- Mi poštujemo poziciju Srbije i ono rešenje, koje ona smatra da je najbolje za nju, mi ćemo podržati - rekao je Čepurin za "Alo" i dodao: 

"Do valjanog rešenja treba doći u dugom procesu dijaloga i ne vidim ništa što bismo morali preko kolena lomiti i brzo rešavati". 

Prema njegovim rečima Rusija će podržati svaku odluku Srbije. 

- I dalje važi parola: ''Što je dobro za Srbiju, dobro je i za Rusiju''. Za Moskvu je samo bitno da to rešenje koje se ponudi bude u interesu Srbije. Nemam sumnje da će Vlada Srbije, predsednik Vučić i ministar Dačić uraditi ono što je najbolje za zemlju - rekao je ruski ambasador. 

Čepurin tvrdi da će i pored unutrašnjih promena koje se dešavaju u Rusiji, Srbija i dalje imati dobrog partnera u Kremlju. 

- Rusija se menja u unutrašnjoj sferi, ali veze sa Srbijom i dalje ostaju čvrste. Očekujem da će saradnja dve zemlje biti mnogo bolja i jača - rekao je, a na pitanje kako komentariše izjave zvaničnika iz Brisela, da će "Srbija kad-tad morati da okrene leđa Rusiji", odgovorio: 

"Nikada neće doći do toga".

2024 © - Vesti online