Sreda 30.05.2018.
03:30
Vestionline, Tanjug

Lista destinacija kojima se ne pridaje pažnja - i Crna Gora na njoj

pixabay.com
 

"Svetski putnici uvek traže nove 'ispod radara' destinacije koje pružaju beg od gužvi i mora 'selfi' štapova", piše britanski dnevnik.

Posebno je izdvojena Boka Kotorska, uz savet turistima da se tamo pretvaraju da glume u Bondovom filmu.

"Crna Gora pruža manje očiglednu alternativu susednoj Hrvatskoj i nije teško osetiti predivne predele Bokokotorskog zaliva, sa svetlucavim Jadranskim morem i planinama u pozadini. U zalivu je takođe smešten srednjevekovni grad Kotor koji se nalazi na UNESCO listi svetske kulturne baštine", piše list.

Takođe, citira utisak britanskog turiste na sajtu TripAdvisor, koji navodi da je Bokokotorski zaliv "najčuvanja tajna Evrope".

"Iako sam video mnogo fotografija ovog mesta pre moje posete, ništa me nije moglo pripremiti za zapanjujuću lepotu ovog zaliva. Vodena površina i planine za mene su bile kao ukrštanje švajcarskih jezera i fjordova Norveške", piše u recenziji na TripAdvisor-u.

Osim Bokokotrskog zaliva, na listi Independenta se, između ostalog, nalaze portugalski grad Potro, španski gradovi Granada i San Sebastijan, italijanski Kaljari, Rovinj u Hrvatskoj, glavni grad Albanije Tirana, jezero Bled u Sloveniji.., preneo je portal RTCG.

2024 © - Vesti online