Četvrtak 31.05.2018.
03:00
M. Topalović - Vesti

Iza kulisa hapšenja Srđana Obradovića (4): Šajberova odluka stigla do Ustavnog suda

MN Press
Da nije bilo Šajbera, Partizan bi igrao u Kupu šampiona

Bio je predsednik FSJ, političar i uspešan sportski radnik. Udario je temelje za dve kontinentalne titule Cibosa. Ostaće etiketiran samo kao deo mafijaškog fudbalskog miljea.

Po prvobitnim rezultatima Partizan je (gol-razlika) postao šampion ispred Crvene zvezde. Sporne su bile sve utakmice koje su o nečemu odlučivale. FSJ je naredio da se kolo ponovi, ali pošto crno-beli nisu želeli da izađu na teren izgubili su titulu. Prvaci su postali crveno-beli.

Pošto su se u čitavu priču umešali Sud udruženog rada i Ustavni sud, poništivši sve odluke fudbalskih vlasti, nastao je haos. Ni otvoreno priznanje Velibora Džarovskog nije doprinelo razjašnjavanju čitavog slučaja.

- Šajber me je tada optužio da sam namestio 17 utakmica Prve i Druge lige! To nije tačno! Namestio sam 18 - rekao je poznati fudbalski i estradni "menadžer", u stvari veliki manipulator.

Zvezdaši ni dan-danas ne mogu da prežale titulu oduzetu (i vraćenu Partizanu) sudskim putem, a crno-beli su išli i korak dalje.

- Da nije bilo Šajbera, Partizan bi igrao u Kupu šampiona, a ne Zvezda i Vardar. Verovatno bi više kvalitetnijih igrača, poput Mihajlovića i Pančeva dolazilo u Humsku, a ne u Zvezdu, izjavio je jedan od vodećih ljudi kluba iz Humske u ono vreme Žarko Zečević i dodao:

- Možda bi, umesto njih, osvojili titulu prvaka Evrope! Ne pričam slučajno, ni napamet. Da smo dodali još dva, tri igrača verovatno bismo došli u Zvezdinu poziciju.

Slavko Šajber preminuo je 2003. godine u Zagrebu. Planirao je da napiše memoare, ali to nikada nije uradio.
 

2024 © - Vesti online