Utorak 29.05.2018.
18:08
Vestionline, Tanjug

Novi napad na Kosovu: Kamenovana ambulanta u Suvom Dolu

A. Čukić
Srbi na Kosovu nikako nemaju mira (Foto: Ilustracija)

- Nije prošlo ni 24 sata, opet je kamenovana naša ambulanta u multietničkom selu Suvi Do u Severnoj Mitrovici, a pre toga i pre mesec i po dana još jednom i više desetina puta - rekao je Ivanović za Radio Kontakt plus.

Pročitajte još:

Facebook/Radio Gorazdevac 102.5 MHz

Albanci napali Srbe kamenicama: Troje povređenih, jedan uhapšen (VIDEO)

Prema njegovim rečima, tim činom Albanci pokazuju da ne žele "suživot sa Srbima" i da čine sve kako bi onemogućili ostvarivanje osnovnih ljudskih prava, kao što je pravo na život, odnosno lečenje pacijenata.

On je, aludirajući na nedavne događaje hapšenja Srba i navodeći i primer direktora Kancelarije za KiM, Marka Đurića i hapšenje Srbina u selu Petrič kod Kline, Ivanović rekao da kosovske institucije ne pokazuju volju da spreče i otkriju ovakve vidove nasilja i incidenata.

Istovremeno, on je apelovao na međunarodnu zajednicu, da makar verbalno osude ovo nasilje "ako već ne žele i ne mogu da ga spreče".

- Samo ćutanje je podržavanje ovog nasilja njihovih štićenika kojima su i napravili ovakve institucije i ovakvu nazovi nezavisnu državu - rekao je Ivanović.

U kosovskoj policiji su potvrdili da je ambulanta ponovo kamenovana i naveli da su polomljeno staklo na ambulanti jutros su prijavili radnici KBC Kosovska Mitrovica.

- Izvršen je uviđaj na licu mesta i tom prilikom je konstatovano da je staklo na prozoru polomljeno, odmah pored već postojećeg otvora koji je načinjen kamenovanjem prethodnog dana. U unutrašnjosti ambulante pronađene su dve kamenice - rekli su u policiji.

Kako su dodali, kontaktiran je dežurni tužilac, a slučaj se vodi kao uništenje ili oštećenje imovine.   

2022 © - Vesti online