Utorak 29.05.2018.
16:15
Tanjug, Vestionline

Ljajić: Pokazaćemo u Rusiji da nismo slučajno na SP

MN Press
Optimista: Adem Ljajić

- Teško je dati prognoze. Imamo još vremena da radimo. Sigurno ćemo dati maksimum i "poginuti" za svaku loptu kako bismo pokazali da nismo slučajno tamo. Najvažnija je utakmica protiv Kostarike, ako ih pobedimo olakšaćemo dosta sebi. Nadam se da ćemo početi dobro - rekao je Ljajić novinarima u Kući fudbala u Staroj Pazovi. 

Prema njegovim rečima, razmišlja korak po korak, ne oseća pritisak, niti potrebu da se osvrće na provokacije iz tabora Švajcaraca od igrača koji imaju albansko poreklo. 

- Nisam podložan pritisku, ne osećam ga, niti se osvrćem na provokacije Švajcaraca. Posle prve utakmice ćemo razmišljati o njima. Svako od nas će dati 100 posto, a verujem da ćemo do Brazila već biti u poziciji da obezbedimo prolaz - rekao je Ljajić.

Kako ističe, pripreme u Austriji ne bi trebalo da imaju rezultatski prioritet i navodi da mu euforija ne smeta, već prija. 

- U Austriji rezultat nije najbitniji, već moment da u što boljoj formi dočeksmo prvenstvo, ali karakter prijateljskih je uvertira za Svetsko. Osećam euforiju, ali mi prija. Osećamo da su ljudi zadovoljni. Bili smo prvi u grupi i trebalo bi da se ova ekipa poštuje. Mnogo je lepo kad su navijači uz nas - rekao je Ljajić. 

On nije isključio da se dogodi rezultatsko čudo u Rusiji i rekao da je za to potrebno da ceo tim diše kao jedan. 

- U fudbalu je sve moguće, nadam se da neću otpasti sa spiska. Tim je najvažniji, moramo da budemo ekipa i dišemo kao jedan. Gledamo utakmicu po utakmicu. O Brazilu ćemo razmišljati kada dođe vreme za njih - rekao je Ljajić. 

On se osvrnuo i na poslednju utakmicu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Gruzije i priznao da se tada strah uvukao u ekipu i izjavio da veruje da se nešto slično neće ponoviti. 

2024 © - Vesti online