Utorak 29.05.2018.
13:53
Vestionline

UEFA: Ronaldove makazice bolje od Bejlovih!

EPA-EFE/ANDREA DI MARCO
Pobedio: Kristijano Ronaldo

Ronaldov spektakularan pogodak je odmah u novinskim naslovima ocenjen kao jedan od najboljih svih vremena, da bi Bejl ponovio praktično istu stva samo u još važnijem meču - u finalu. Zadatak da odluči koji je gol bolji dobila je Tehnička komisija UEFA koja je sastavljala listu deset najboljih golova u ovoj sezoni Lige šampiona. Kao najbolji gol izabrane su Ronaldove makazice uz objašnjenje da se radi o "perfektnom prikazu tehnike i atletskih sposobnosti".

Bejlov gol je drugi, a komisija ga je opisala kao "važan gol u finalu sa briljantnom akrobatskom završnicom". Tehničku komisiju činili su Dejvid Mojes, Kristijan Čivu, Miksu Patelinen, Tomas Šaf, Jirži Engle i Den Peter Rudbek. Ista grupa ljudi je Bejla izabrala za igrača utakmice u finalu Lige šampiona iako je meč počeo sa klupe.

Bejl i Ronaldo na listi deset najboljih golova imaju još po jedan pogodak - tu su Bejlov gol protiv Borusije Dortmund (šesto mesto) i Ronaldov pogpdak protiv istog rivala (deseto mesto).Na lsiti su i gol Gonzala Iguaina u duelu Juventusa i Totenhema koji je treći na listi najboljih u sezoni, a na četvrtom mestu je pogodak Antoana Grizmana u meču Atletika i Rome.

Gol Edina Džeka u meču Rome i Čelsija je peti, Fredov slobodnjak protiv Rome je sledeći, na osmom mestu je Kevin de Brujne sa svojim golom protiv Šahtjora, a deveti je pogodak Lorenca Insinjea, takođe protiv Šahtjora.

2024 © - Vesti online