Sreda 30.05.2018.
06:30
Vesti

Glamur okićen biserima

pixabay.com
 

Bez obzira na trenutne modne trendove, komadi sa potpisom ove modne kuće uvek izgledaju besprekorno i zub vremena im ne može ništa.

Ikona Šanela je blejzer od tvida. Još ga je svojevremeno revolucionarka mode Koko Šanel dizajnirala i već decenijama ne menja drastično ruho. Uglavnom se izrađuje u prepoznatljivoj crno-beloj kombinaciji. Može da se nosi uz pantalone ali i suknje i u njemu se pripadnice nežnijeg pola osećaju kao princeze. Dame koje ga poseduju tvrde da će takav komad rado ostaviti svojim unukama u amanet.

Šanel pismo tašna inspirisana torbama kakve su nekad nosili lovci je idealne veličine, prištepana je tako da koža dobije teksturu i ima diskretnu kopču i lanac umesto kaiša. Većina žena mašta da tokom života bude u mogućnosti da pazari bar jedan model jer se njihove cene kreću oko 2.800 dolara.

pixabay.com
 

Šanel stil karakterišu broševi, ogrlice u boji zlata, ali i omiljeni nakit slavne Koko - biseri.

Kreatorka je nosila prve pantalone za dame, a preplanuo ten, cigareta u ruci i neizostavni beli biseri bili su njen zaštitni znak. Tvrdila je da je ženama neophodno da imaju niske perli pa makar one bile i lažne.

Mala crna haljina

Film "Doručak kod Tifanija", sa Odri Hepbern u glavnoj ulozi, i Koko Šanel proslavili su malu crnu haljinu, "uniformu" za dame istančanog ukusa. Dizajnerka je 1926. godine dizajnirala prvu malu crnu haljinu, a magazin "Vog" je predvideo da će ona postati komad koji će svaka žena koja tera modu želeti u garderoberu.




 

2024 © - Vesti online