Ponedeljak 28.05.2018.
12:27
Vestionline, Tanjug

Bivši šef CIA upozorava: Ako Trampova "sorta" želi od Kima nešto da zahteva - završiće se loše

EPA/ANDREW GOMBERT
Majkl Hejden skeptičan u vezi Trampovih pregovora sa Severnom Korejom

- Kim Džong Un poznaje svoj nuklearni program u potpunosti. Mislim da zna za šta može da napravi ustupak i šta to znači, a za šta ne može da napravi ustupak. Ne znam da li je predsednik Tramp uradio tu vrstu domaćeg zadatka koja će mu pružiti isti nivo znanja - rekao je Hejden u emisiji "Ova nedelja" Marte Radac na televiziji ABC.

Hejden je bio direktor CIA tokom predsedničkih mandata Džordža V. Buša i Baraka Obame i direktor Nacionalne agencije za bezbednost (NSA) za vreme Buša i Bila Klintona.

On se nada da će bilo koji samit između Trampa i severnokorejskog lidera "ostati na nivou principa" pre nego da će se baviti sprecifičnostima.

Hejden je naglasio da je zabrinut da bi zahtevanje da Severna Koreja u potpunosti odustane od svog nuklearnog programa moglo da se završi "veoma loše".

Kako je kazao, saglasan je sa republikanskim senatorom Markom Rubiom koji je, gostujući ranije u istoj emisiji, rekao da Kim Džong Un neće izvršiti denuklearizaciju.

- U potpunosti sam saglasan sa senatorom Rubiom. Oni se neće otarasiti svog nuklearnog oružja u potpunosti. I ako Trampova sorta, a to je pravi izraz u ovom slučaju, na ovaj sastanak ide da bi tako nešto zahtevala, ovo će se završiti veoma loše - naveo je Hejden.
 

2024 © - Vesti online