Subota 24.07.2010.
22:07
Vestionline

Srbija bez Mundobasketa zbog duga?!

Prema pisanju "Sportskog žurnala", lako bi moglo da se dogodi da Ivkovićevi izabranici ne nastupe na šampionatu koji se u Turskoj održava od 28. avgusta do 12. septembra i to zbog duga koji ne prelazi 16.000 evra.

I prošle godine, pred početak Evropskog prvenstva na kome je naša reprezentacija u podmlađenom sastavu stigla do finala, Košarkaški savez Srbije je dugovao novac svetskoj i evropskoj kući košarke, ali nam je tada "progledano kroz prste" i dobijena je dozvola da se nastupi na šampionatu u Poljskoj.

Sada su stvari, izgleda, drugačije i ukoliko se dugovanje ne izmiri, vicešampioni Evrope mogli bi da propuste predstojeći Mundobasket.

Inače, košarška reprezentacija Srbije na čelu sa selektorom Dušanom Ivkovićem sletela je na aerodrom "Nikola Tesla" u Beograd, posle odrađenog prvog dela priprema u italijanskom Folgariju pred start Svetskog prvenstva u Turskoj.

Nevreme praćeno kišom zahvatilo je Srbiju baš u trenutku kada su "orlovi" trebali da slete u Beograd, pa je avion iz Italijem morao malo da kruži iznad Beograda dok se nisu stekli uslovi za bezbedno sletanje.

"Morali smo da obiđemo dva kruga da se nevreme smiri. Malo nas je iznenadilo jer smo iz Italije krenuli po veoma toplom vremenu", rekao je Ivković po sletanju u Beograd.

Selektor kaže da je zadovoljan prvim delom priprema odrađenim u Italiji pred početak Svetskog prvenstva (28. avgusta - 12. septembra).

"Mislim da se dobro radilo, da je urađena kvalitetna baza i da imamo sve uslove za dobru nadgradnju. Video sam da su igrači tamo ulagali veliki trud i niko se nije štedeo. Kompletan stručni štab i lekari takođe su radili jako dobro. Povreda praktično nismo imali, osim Marjanovića u početku. I Krstić se uključio u rad, doduše, sa zakašnjenjem od pet dana. Odradio je kvalitetan individualni program, od ponedeljka i njega očekujem na treningu", dodao je Ivković.

On najavljuje da će, kako se bliži Mondobasket, sve više da se radi na taktičkim zamislima.

"Moj sistem je takav da se košarka ne isključuje ni za vreme rada na bazi. Maksimum je 60:40 u korist košarke, sada će to već biti 70:30 ili čak 75:25. Pred put u Tursku, 5. avgusta, radićemo više na igri, a posle toga ulazimo u seriju utakmica turnirom u Istanbulu", zaključio je Ivković.

Ekipa će u nedelju imati slobodan dan, a onda u ponedeljak sledi okupljanje u Sportskom centru Kovilovo.

2024 © - Vesti online