Nedelja 27.05.2018.
16:43
Vestionline, Tanjug

Vučić o "aferi Jeremić"

Tanjug
Aleksandar Vučić prepustio sve nadležnim organima

Vučić je, na pitanje kako komentariše najavljenu tužbu Vuka Jeremića protiv njega, naveo da je sve to u redu, a o tome da je uplaćeno na račun organizacije koju Jeremić vodi milion i 300.000 dolara rekao da će nadležni organi sve to rešavati u skladu sa zakonima Republike Srbije.

- A vidim da su neki organi drugih država u skladu sa svojim zakonima značajne mere već preduzeli, te su kriminalci i banditi iza rešetaka. Tako da sve ima svoj početak i kraj. Važno je da nadležni organi svoj posao rade u miru, a onda će se videti ko je gde i kako i na koji način i zbog čega bio finansiran. To je pitanje za nadležne državne organe - istakao je predsednik Srbije.

Naveo je i da "jedva čeka sve te junake što gone do Strazbura", a svakodnevno o svima iznose laži, ali i dodao da kada im se ukaže istina i pokaže da je reč o osobi koju je nazivao bratom koja je sada iza rešetaka - "onda izvini nije mi više brat - šalio sam se".

Na konstataciju i pitanje da li je realno da se za konsultantske usluge daju milioni dolara, Vučić je dodao da "neki nadležni organi u Americi kažu da nije i videćemo šta će da kažu naši nadležni organi".

Predsednik Srbije ranije je, komentarišući vest da su u SAD uhapšeni ljudi poznati kao bliski saradnici Vuka Jeremića, rekao da je tu reč o "ozbiljnoj međunarodnoj bandi lopova predvođenoj Jeremićem".

Mediji su ovih dana naveli da je reč o Patriju Hou i šeiku Tidijanu Gadiou, koji su uhapšeni u korupcionističkoj aferi u SAD, a koji su bliski saradnici Jeremića.

2024 © - Vesti online