Nedelja 27.05.2018.
19:11
N.M.

Učenici iz Baden Virtemberga stihovima brišu granice

Vesti
Nadaju se novim nagradama: Ana Kovjanić i Anastasija Pušica sa nastavnicom Natašom

- Zbog ostvarenog uspeha, nagrada i pohvala učenici su presrećni. Nagrade i pohvale su dokaz njihovog rada, ali i motivacija za dalje napredovanje i učenje srpskog jezika. Nadaju se novim nagradama. Sa nestrpljenjem očekuju rezultate i sa drugih književnih konkursa na kojima su učestvovali. Nema većeg zadovoljstva od toga kada vidim da učenici sa osmehom na licu dolaze na nastavu srpskog željni novih informacija i poduhvata - istakla je nastavnica Nataša.

Svake godina nagrada

Ljubica Manić tri godine zaredom dobija nagrade na konkursima.
- Ove godine sam na konkursu u Požarevcu dobila tri knjige, a u knjigama se nalaze moje pesme. Ponosna sam i srećna kad vidim svoje ime i sliku pored pesme koju sam napisala. Radujem se svemu što sam osvojila i rado idem u srpsku školu.

Roditelji su ponosni na svoje mališane i zahvalni nastavnici Nataši koja se nesebično trudi da učenicima prenese svoje znanje i iskustvo.

Na književnim susretima "Gordana Brajović" u Aleksincu, pohvaljeno je petoro učenika: Ljubica Manić iz Eslingena, Sofija Oroz iz Rojtlingena, Tijana Arsenić i Sara Milenković iz Gepingena i David Đurašinović iz Kirhajma. Pesme učenika su uvrštene u Zbornik, koji su dobili na poklon, a to im je motivacija za dalji rad i učešće i naredne godine. Nastavnica je dobila pohvalu za uložen trud i negovanje srpskog jezika i izraza van srpskog govornog područja.

Na književnom konkursu "Moć ljubavi" u organizaciji Književnog kluba u Knjaževcu nagrađeno je takođe petoro učenika: Ana Kovjanić i Anastasija Pušica iz Zindelfingena, Neven Prokopić iz Eslingena, Miloš Kerić i Tijana Arsenić iz Gepingena. I njihove pesme su uvrštene u Zbornik, a uz Zbornik učenici su dobili i diplome.

Stižu i nove knjige

David Đurašinović kaže da je mnogo srećan što ide u srpsku školu.
- Ove godine sam dobio mnogo pohvala i knjiga. Uskoro ću dobiti knjigu i pohvalu iz Sremske Mitrovice jer sam učestvovao na konkursu Mašta i snovi. Moji roditelji su ponosni na mene, a ja se puno trudim i volim srpski jezik i Srbiju. Zahvalan sam našoj učiteljici koja se punoradi sa nama da što bolje naučimo naš jezik, istoriju, tradiciju i kulturu.

Mila Tripković iz Rojtlingena je nagrađena na Republičkom festivalu Riznica talenata u Nišu. Jovana Vujić iz Gepingena ušla je u finale za literarni rad na temu: Nebo nije granica na konkursu Kreativna čarolija, a na Markovdanskim susretima osvojila je treću nagradu za literarni rad.

Sara Milenković iz Gepingena je ušla u finale sa pesmom "Vatreni konji" na literarnom konkursu Dečje carstvo, koje organizuje Banjaluka.

Sara voli da piše pesme

Sara Milenković voli da pišem pesme i priče.
- Iz Banjaluke sam dobila desetak knjiga na poklon, majicu, diplomu, bedž, medalju i Zbornik u kome se nalazi moja pesma. Bila sam presrećna kad sam ugledala sve poklone. Na konkursu Čitalići već tri godine osvajam prvo ili drugo mesto. U Nišu sam dobila knjigu i diplomu za pesmu "Osmeh za svaku glavu". Moji drugovi su ponosni na mene, a i ja sam veoma srećna zbog svih nagrada i pohvala koje sam dobila.



 

2024 © - Vesti online