Subota 26.05.2018.
22:56 >> 23:11h
Vestionline

Real sačuvao krunu, Mažić sudio bez greške!

EPA/SERGEY DOLZHENKO
Ponovo najbolji: Fudbaleri Reala

Meč je rešio dvostruki strelac Garet Bejl. Velšanin je ušao u igru 61. minutu i sa dva pogotka doneo Madriđanima novu titulu. Prvi, u 64. minutu bio je spektakularan, makazicama sa petnaestak metara, dok drugi u 83. ide na dušu golmanu Liverpula Lorisu Karijusu. Bejl je šutirao sa 25 metara, a Karijus dopustio da mu lopta prođe kroz ruke i uđe u gol.

I kod prvog gola Reala u 50. minutu, Karijus je bio glavni krivac. On je intervenisao u šesnaestercu, zatim probao da uposli rukom Lovrena, ali je pogodio Benzemu, od čije noge se lopta odbila pravo u mrežu!

Jedini gol za Crvene postigao je Sadio Mane u 55. Korner je izveo Milner, Lovren sjajno skočio i uposlio Senegalca na petercu, a ovom nije bilo teško da sprovede loptu u mrežu. Utakmica je inače dobila potpuno drugačiji tok od 30. minuta kada je zbog povrede ramena igru napustio Mohamed Salah. Prethodio je njegov duel sa Serhiom Ramosom, a na osnovu snimka stekao se utisak da je Španac namerno povlačio Egipćanina.

Za Kraljevski klub to je 13. evropska titula, čime su još jednom potvrdili epitet najvećeg evropskog kluba i dodatno povećali razliku u titulama u odnosu na druge klubove. Madriđani su i u šestom finalu Lige šampiona u nizu trijumfovali.

Sa druge strane, Liverpul je u drugom uzastopnom poražen i ostao je na šest trofeja. Prethodni put, bolji u finalu bio Milan 2007. godine.

Srpska sudijska trojka na čelu sa Miloradom Mažićem perfektno je obavila posao, utisak je da nisu napravili ni jednu grešku!

2024 © - Vesti online