Subota 26.05.2018.
20:25
Vestionline, mozzartsport.com

Jokanović i Mitrović za istoriju: Fulam u Premijer ligi!

EPA/GEORGIOS KEFALAS
Slaviša Jokanović je drugi put uveo klub u Premijer ligu

U utakmici koja je predstavljala krunu sezone, finalu na "Vembliju", posle 48 duela u Čempionšipu i polufinalu plej-ofa, Fulam je savladao Aston Vilu rezultatom 1:0 i plasirao se u Premijer ligu, što je rezultat koji će ovom klubu doneti i najmanje 170 miliona funti. Jedini gol je dao kapiten Tom Kerni posle odličnog dodavanja Rajana Sesenjona u 23. minutu. 

Propustio je ovaj klub šansu u regularnom delu Čempiomšipa da se direktno plasira u Premijer ligu, Kardif sa Markom Grujićem je kao drugi prošao kroz cilj i zajedno sa Vulverhemptonom rešio sve brige već posle ligaškog dela takmičenja. Jokanović je morao kroz pakao doigravanja da potvrdi kvalitet i epitet pobednika, zajedno sa Mitrovićem, koji je pojačao ovaj klub u drugom delu sezone. I uspeo je - i pored pritiska rivala u drugom poluvremenu, naročito posle isključenja fudbalera Fulama Denisa Odoija u 70. minutu.

Tako je Jokanović za dve i po godine od dolaska Fulam podigao do elite korak po korak. U prvoj sezoni je obezbedio opstanak, u drugoj ekipu uveo u plej-of, a u trećoj je doveo do Premijer lige. I to nije prvi put. Prethodno je isto učinio u Votfordu, ali nije dobio priliku da vodi taj klub na glavnoj sceni. Ostaje nada da će sada biti neka druga, lepša priča. Zasluženo! 

2024 © - Vesti online