Subota 26.05.2018.
16:39
Vestionline, Tanjug

Jeremić: Tužiću Vučića, ako treba idem i do Strazbura

Tanjug
Optužbe bez ijednog dokaza: Vuk Jeremić

Jeremić je na konferenciji za novinare naveo da sva istraživanja pokazuju da je stranka koju vodi najjača opoziciona stranka, da beleži konstanstan rast, ali i ocenio da su zbog toga na tu stranku učestali medijski napadi. 

Prema njegovim rečima, drugi razlog tih medijskih napisa je taj da se skene pažnja sa činjenice da Siniša Mali postaje novi ministar finansija. 

Jeremić tvrdi da je napad na njega lično došao od predsednika Republike, koji ga je nazvao "šefom međunarodne lopovske bande".

On kaže da je na taj način kvalifikovan bez ijednog dokaza od strane predsednika Srbije.

Jeremić dodaje da je odlučio da tuži predsednika Srbije za povredu časti i da će to učiniti pred domaćim sudovima, a ako ne bude adekvatnog odgovora, dodao je, spreman je da ide do Strazbura. 

Na pitanje novinara kakve su poslovne veze CIRSD, koji on vodi, sa ljudima koji su uhapšeni u Americi - Patriju Hou i šeiku Tidijanu Gadiou - Jeremić je rekao da nikakvih poslovnih veza tu nema, da se CIRSD bavi naučnim radom i nije uključen u poslovne tokove. 

Kako je rekao, ne demantuje da poznaje te ljude, ali čime se oni bave u svom poslu i privatnom životu nije deo onoga štoje CIRSD radi. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u petak da su u SAD uhapšeni ljudi poznati kao bliski saradnici Vuka Jeremića, te da je tu reč o "ozbiljnoj međunarodnoj bandi lopova predvođenoj Jeremićem". 

Mediji su ovih dana naveli da je reč o Patriju Hou i šeiku Tidijanu Gadiou, koji su uhapšeni u korupcionističkoj aferi u SAD, a koji su bliski saradnici Jeremića.

2024 © - Vesti online