Subota 26.05.2018.
13:50
Vestionline, Tanjug

Nastavnik heroj: Sprečio masakr u školi, pa teško ranjen

Tanjug/AP
Policija ispred škole u Nobelsvilu u kojoj je došlo do pucnjave

Lokalni mediji kontaktirali su Simenovog brata Džeremija koji živi u Arizoni i koji je za "Indijanapolis star" kazao da je Džejson nakon pucnjave bio u svesnom stanju i da je razgovarao sa suprugom, kazavši joj da je "ok", prenosi AP.

Tanjug/AP
Džejson Simen

Brat je rekao da je Simen igrao američki fudbal dok je studirao na Univerzitetu južnog Ilinoisa i to na poziciji difensiv end, odbrambenog igrača koji juri da obori protivničkog kvoterbeka, kao i da nikada nije bio osoba koja bi pobegla od gužve.

Neimenovani učenik je u petak ujutru je ušao u učionicu za vreme kontrolnog zadatka noseći u rukama dva pištolja, nakon što je prethodno zamolio da izađe sa časa. U pucnjavi su ranjeni drugi učenik i nastavnik Simen, a napadač je uhapšen.

Učenik sedmog razreda Itan Stounbrejker ispričao je da je Simen verovatno sprečio veća ranjavanja tako što se suprotstavio napadaču.

- Naš nastavnik je odmah potrčao ka njemu, izbio mu pištolj iz ruke i oborio ga na pod. Da nije bilo njega, sigurno bi među nama bilo još ranjenih - kazao je Stounbrejker.

Vlasti veruju da je napadač delovao sam, ali nisu pružili više informacija o njemu. Na objavljenom snimku iz helikoptera prikazani su učenici kako izlaze iz škole i ulaze u autobus.

AP podseća da se pre nedelju dana se u Santa Feu u Teksasu dogodio napad na školu u kojem je ubijeno osam učenika i dvoje nastavnika.

2024 © - Vesti online